Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Αʹ, Βʹ, Γʹ Λυκείου

Μαρία Δ. Πετροπούλου

Σοφία Ι. Μαργαρίτη

23.32€ -10% 20.99€
 • H νεοελληνική γλώσσα και η νεοελληνική λογοτεχνία συναντήθηκαν, ως έπρεπε, στο νέο σύστημα συνεξέτασης του Υπουργείου Παιδείας. Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις στη διαδικασία πρόσληψης και διδασκαλίας του μαθήματος.

  Στο πλαίσιο αυτό, το βιβλίο Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης, Αʹ, Βʹ, Γʹ Λυκείου περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για μια ολοκληρωμένη επανάληψη του μαθητή όλων των τάξεων του Λυκείου και μελλοντικό υποψήφιο των Πανελλαδικών.

  Απώτερος στόχος μας είναι να είναι ένα στοχευμένο και αποδοτικό βοήθημα τόσο για την επανάληψη των θεματικών ενοτήτων με βάση τα σχολικά εγχειρίδια του γενικού Λυκείου, όσο και για την εξάσκηση σε θέματα θεωρίας σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις που υποδεικνύονται από το ΙΕΠ. Παράλληλα, έχουμε επιλέξει λογοτεχνικά κείμενα αντίστοιχα με τις ενότητες, τα οποία ενδείκνυνται για παραγωγή ερμηνευτικού σχολίου. Τέλος, έχουμε ενσωματώσει νέου τύπου Πολυτροπικά κείμενα που προκαλούν γόνιμο προβληματισμό και διεγείρουν την κριτική σκέψη του μαθητή.

  Το βιβλίο περιλαμβάνει:

 • 50 ολοκληρωμένα Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης που καλύπτουν μεγάλο μέρος από τους θεματικούς κύκλους και των τριών τάξεων του Λυκείου
 • Πολυτροπικά κείμενα
 • Ενδεικτικές απαντήσεις των κριτηρίων ενιαίας εξέτασης
 • Ενδεικτικό σχολιασμό των πολυτροπικών κειμένων.

 

Το βοήθημα αυτό είναι το αποτέλεσμα της αγάπης μας για το γλωσσικό μάθημα και της επιθυμίας μας για τη διευκόλυνση και προαγωγή των ικανοτήτων των μαθητών και τον εμπλουτισμό του αποθέματος εκπαιδευτικού υλικού των συναδέλφων μας.

Μαρία Δ. Πετροπούλου

Μαρία Δ. Πετροπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Δ. Πετροπούλου γεννήθηκε στην Άνω Γλυφάδα.
Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας.

 • Από το 1997 διδάσκει σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και Φροντιστήρια. Διαθέτει εξειδίκευση και διδακτική πείρα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας σε μαθητές Λυκείου.
 • Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια στα παιδαγωγικά και στην ψυχολογία.
 • Υπήρξε συνεργάτιδα Θερινών σχολείων.
 • Συμμετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για τη διδακτική της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 • Αρθρογραφεί στoν έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο (στην εφημ. «Το Βήμα», στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στον διαδικτυακό ιστότοπο: protagon.gr, στην τοπική εφημερίδα: «Πατρίς»).
 • Εισηγήτρια σε Πανελλήνια συνέδρια παιδαγωγικού περιεχομένου.
 • Είναι συγγραφέας των σχολικών βοηθημάτων έκθεσης:
  1. Τεχνικές Έκφρασης, «Έκφραση–Έκθεση για τη Γ’ Λυκείου, εκδ. Ζήτη, 2010.
  2. Τεχνικές Έκφρασης – βιβλίο ασκήσεων για τη Γ’ Λυκείου, εκδ. Ζήτη, 2011.
  3. Τεχνικές Έκφρασης, Έκφραση–Έκθεση για τη Β’ Λυκείου, εκδ. Ζήτη, 2017.
  4. Νέα Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τη Γ’ Λυκείου, εκδ. Ζήτη, 2019.
  5. Νέα Ελληνικά Γ΄ Λυκείου | Κριτήρια Συνεξέτασης, εκδ. Ζήτη, 2021.
  6. Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης | Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Α-Β-Γ Λυκείου, εκδ. Ζήτη, 2022.

Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Ι. Μαργαρίτη

Σοφία Ι. Μαργαρίτη (Συγγραφέας)

Η Σοφία Ι. Μαργαρίτη γεννήθηκε στον Δήμο Υμηττού όπου και κατοικεί.
Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, καθώς και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Έχει κάνει μεταπτυχιακά σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης στην Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρεία.
Συμμετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για τη διδακτική της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει μεταπτυχιακή επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές δυσκολίες και κατέχει δίπλωμα και επάρκεια γραφής σε μέθοδο braille.
Ως αρχαιολόγος – μουσειοπαιδαγωγός εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού στη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στον σχεδιασμό και την παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές γυμνασίου–λυκείου.
Συμμετείχε στην οργάνωση σεμιναρίων μουσειοπαιδαγωγικής για την επιμόρφωση λειτουργών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ως συγγραφέας, συνεργάζεται με τις εκδόσεις Ζήτη (βοηθήματα για το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας για μαθητές λυκείου).
Αρθρογραφεί στο διαδίκτυο στις ιστοσελίδες των εφημερίδων Βήμα, Καθημερινή, στο protagon.gr, στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα Alfavita, καθώς και στην τοπική πλατφόρμα ενημέρωσης naxospress.
Ως φιλόλογος απασχολείται στη Μέση Εκπαίδευση στον ιδιωτικό τομέα με εξειδίκευση και πολυετή πείρα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας σε μαθητές Λυκείου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
384
Διαστάσεις:
17x24
Βάρος:
0.25 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση