Κριτήρια αξιολόγησης ιστορίας Γ΄ λυκείου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κριτήρια αξιολόγησης ιστορίας Γ΄ λυκείου

Θεωρητικής κατεύθυνσης

Δημήτρης Δρακόπουλος

9.70€ -20% 7.76€

Τα Κριτήρια Αξιολόγησης που κρατάτε στα χέρια σας δεν φιλοδοξούν ασφαλώς να προσθέσουν και άλλο ένα σχετικό «βοήθημα» στα τόσα που κυκλοφορούν. Στηρίζονται κατά δάση σε μια αντίληψη που επιδιώκει να συνδέσει διαλεκτικά τη διδακτική με την εξεταστική διαδικασία. Γι' αυτό και σε κάθε κριτήριο προηγείται η παρουσίαση της ύλης κάθε κεφαλαίου, έτσι ώστε γνώση και εξέταση να βρίσκονται σε μια συνεχή σχέση.
Η οργάνωση κάθε κριτηρίου ακολουθεί τα ζητούμενα του εξεταστικού διατάγματος και εμπλουτίζεται με σχόλια, κρίσεις, παρατηρήσεις που εντάσσονται στις ερωτήσεις. Αξιοποιούνται ακόμη τα παραθέματα -και όχι μόνο- του σχολικού βιβλίου και διευρύνονται με χάρτες, σχεδιαγράμματα, γελοιογραφίες. Βασικός σκοπός της προσπάθειας αυτής δεν είναι άλλος παρά η εμβάθυνση στο ιστορικό υλικό και η διεύρυνση της ιστορικής γνώσης και κρίσης. Επίσης, με τον χρονολογικό πίνακα που παρατίθεται στο τέλος επιδιώκεται η αποκατάσταση της ιστορικής συνέχειας, καθώς οι χρονολογίες του βιβλίου εντάσσονται στη γενικότερη ιστορική εξέλιξη.
Τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ αυτά είναι καρπός μακρόχρονης διδακτικής προσπάθειας και έκφραση της εξεταστικής αγωνίας για ένα μάθημα που ίσως δεκαετίες τώρα αναζητάει τον δρόμο του. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Δημήτρης Δρακόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Δρακόπουλος γεννήθηκε στη Ζαχάρω Ολυμπίας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση επί σειρά ετών. Συμμετείχε σε ομάδες συγγραφής διδακτικών βιβλίων και σε επιτροπές σύνταξης Προγραμμάτων Σπουδών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Έχει δημοσιεύσει βιβλία, μελέτες και άρθρα ποικίλου περιεχομένου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
207
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.369 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση