Κρίση κι από-κριση
zoom in
15.14€ -10% 13.63€

Μια νέα εποχή ανατέλλει, στην αυγή της 3ης χιλιετίας. Επώδυνα, αντιφατικά και δυσανάγνωστα, όπως σε κάθε αρχή, στα χρόνια μας ζούμε το τέρμα της νεωτερικής εποχής των τελευταίων αιώνων και τη γέννηση μιας νέας κοινωνικής πραγματικότητας, ζούμε την πραγμάτωση ενός μεγάλου ελευθερωτικού βήματος στον ανθρώπινο πολιτισμό. Ποια είναι όμως τα σημάδια μιας τέτοιας ανατολής, σε χρόνια όπου η παγκοσμιοποιημένη βαρβαρότητα όσο και το αλλοτριωμένο ατομικιστικό όνειρο κυριαρχούν, όπου οι παλιές ελπίδες θάφτηκαν κάτω απ` τα ερείπια του σοβιετικού τείχους, όπου η κρίση σαρώνει βιοτικές κατακτήσεις κι όνειρα, όπου η νέα γενιά των ανθρώπων γίνεται ολοκαύτωμα; (. . .)


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Δημήτρης Τζουβάνος (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Τζουβάνος κατάγεται απ΄ τις Σελλάδες της Αρτας και ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εργασθεί ως γεωπόνος παραγωγής, ως γεωπόνος μελετητής, καθώς και στη σύνταξη κι εφαρμογή τοπικών, περιφερειακών κι ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, και στο μετέπειτα σοσιαλιστικό κίνημα σα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σα μέλος της πολιτικής ομάδας των Μαρξιστών Σοσιαλιστών, καθώς και μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς. Θήτευσε Γ.Γ. του Υπ. Γεωργίας την 4ετια 1997-2000. Τη δεκαετία του 80 εξέδιδε το πολιτικό περιοδικό "Φυλλάδιο", ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε εφημερίδες και περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
248
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Πρόκειταιγία μία εκξαιρετική προσπάθεια ανατομίας…

★ ★ ★ ★ ★

Πρόκειταιγία μία εκξαιρετική προσπάθεια ανατομίας των μύθων που κυριάρχησαν τις τελευταίες δεκαετίες και διεξόδου από την κρίση. Με προτάσεις για μία ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, πέρα από τη στατική πολιτική γεωγραφία "Δεξιά-Κέντρο-Αριστερά" που ξεπερνούν τόσο τη φιλελεύθερη Ρεπούμπλικα όσο και τα "σοβιετικά" πρότυπα. Ένα βιβλίο που διάβασα με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 06/06/2010)