Κουτσούφλιανη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κουτσούφλιανη

Λαογραφική έρευνα ενός βλάχικου χωριού στην Πίνδο (Παναγία Τρικάλων)

Γεώργιος Ν. Σάρρος

Thede Kahl

Wolf Dietrich

Η προσέγγισή μας στη λαογραφία της Κουτσούφλιανης είναι βέβαιο ότι καλύπτει το πολιτιστικό γίγνεσθαι του χωριού, χωρίς ασφαλώς να εξαντλεί το θέμα. Πιστεύουμε ότι η γραπτή μαρτυρία δίνει την ευκαιρία στον κάθε ενδιαφερόμενο να καταλάβει καλύτερα έναν πολιτισμό που αργοσβήνει. Παρά τις αποστάσεις που μας χώρισαν, εμάς τους συγγραφείς, η συνεργασία μας ήταν άψογη. Ο καθένας από μας κέρδισε σε εμπειρίες και, πέρα από το επίπονο του εγχειρήματος, νιώθουμε ευτυχισμένοι για το αποτέλεσμα, αφού πιστεύουμε ότι συντελέσαμε στην καταγραφή, διατήρηση και διάδοση της τόσο πλούσιας κληρονομιάς του τόπου. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Γεώργιος Ν. Σάρρος (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Σάρρος του Νικολάου και της Αναστασίας, γεννήθηκε στην Παναγία Καλαμπάκας του Ν. Τρικάλων (την ιστορική Κουτσούφλιανη) το 1958. Άρχισε τις εγκύκλιες σπουδές στα Τρίκαλα και τις περάτωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Διδάκτωρ του Τμήματος Ακτινοφυσικής του Ε.Μ.Π. Ως Ιατρός Καρδιολόγος εργάστηκε στα Νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Πολυκλινική, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και Οφθαλμιατρείο. Αποχώρησε από το ΕΣΥ το 2013 με το βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή. Διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας από το 2005 έως το 2009, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Συγγραφέας ιστορικός και λαογράφος. Συνέγραψε 4 βιβλία: 1) Ιστορία της Κουτσούφλιανης (1997) 2) Λαογραφία Κουτσούφλιανης με CD (2000) 3) Ιστορικό Λεύκωμα Κουτσούφλιανης με CD (2006) 4) Ιστορικό Λεύκωμα Φιλανθρωπικού Συλλόγου (2013) Κατέγραψε και επιμελήθηκε την έκδοση διπλού CD με 28 Παραδοσιακά Τραγούδια της Κουτσούφλιανης (2000).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Thede Kahl (Συγγραφέας)

Ο Thede Kahl (Θεόδωρος Καλ), καθηγητής ανθρωπογεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Munster και διευθυντής επιστημονικών προγραμμάτων στο Ινστιτούτο Ερευνών Ανατολικής Ευρώπης της Βιέννης, από το 2007 είναι μόνιμος ερευνητής Βαλκανιολογίας στην Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών. Έχει γράψει άρθρα και βιβλία για τους Βλάχους και άλλες εθνοτικές ομάδες στα Βαλκάνια, και εξέδωσε έναν τόμο με ηπειρωτικά παραμύθια. Μιλά ελληνικά και άλλες βαλκανικές γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
443
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.856 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση