Κουμαντάρειος Πινακοθήκη, θεα της
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κουμαντάρειος Πινακοθήκη, θεα της

Γεωργία Κακούρου - Χρόνη

8.48€ -11% 7.55€

Στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης - Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 1998-1999, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σπάρτη: Από τον αρχαίο μύθο έως σήμερα". Στο πρόγραμμα πήραν μέρος όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σπάρτης και του γειτονικού Ξηροκαμπίου.
Οι προτεινόμενες μέθοδοι διδασκαλίας και μάθησης στηρίχτηκαν κυρίως στη θεωρία των πολλαπλών τύπων νοημοσύνης (Multiple Ingelligences) του Howard Gardner και στις κονστρουκτιβιστικές αντιλήψεις, που θεωρούνται οι πιο σύγχρονες για τη διδασκαλία και τη μάθηση στον ευρύτερα μουσειακό χώρο. Με τις μεθόδους αυτές επιδιώχτηκε να ενσωματωθεί η βιωματική γνώση, που μπορεί να καλλιεργηθεί στον μουσειακό χώρο, με την επιστημονική γνώση που παρέχει το σχολείο.[...]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Γεωργία Κακούρου - Χρόνη

Γεωργία Κακούρου - Χρόνη (Συγγραφέας)

Η Γεωργία Κακούρου-Χρόνη είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του ιδίου Πανεπιστημίου και κάτοχος masters του τμήματος Museum Studies του Πανεπιστημίου του Leicester. Έργα της: "Νίκος Καζαντζάκης - Νικηφόρος Βρεττάκος, δύο δημιουργοί συνομιλούν μέσα από το έργο τους" (Εκδόσεις "Φιλιππότης") και "Το αινιγματικό χαμόγελο της Ελένης" (Εκδόσεις "Λωτός"). Επίσης έχει ασχοληθεί με τη φιλολογική επιμέλεια βιβλίων. Πληθώρα άρθρων της, σε θέματα νεοελληνικής λογοτεχνίας και μουσειολογίας, έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Εργάζεται ως επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης στο παράρτημα της Σπάρτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Σπάρτη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
36
Διαστάσεις:
19x20
Βάρος:
0.133 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση