Κοστολόγηση προτύπων με το πρόγραμμα Eurocost
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κοστολόγηση προτύπων με το πρόγραμμα Eurocost

Εμμανουήλ Μητσοτάκης

50.00€ -26% 37.00€

Στο βιβλίο περιέχοvrαι όλες οι βασικές θεωρητικές έννοιες που απαιτούνται για την εργασία της Κοστολόγησης, οι οποίες έχουν καθοριστεί τόσο από τη νομοθεσία όσο και από την υπάρχουσα δεοvτολογία τη σχετική με το αvτικείμενο. Περιγράφοvrαι διεξοδικά οι μέθοδοι και τα συστήματα κοστολόγησης (μέθοδος Πρότυπου Κόστους, μέθοδος Λογιστικού Κόστους), με διαδοχικές και προοδευτικές περιόδους κοστολόγησης. Παρουσιάζεται η υπάρχουσα νομοθεσία η σχετική με τη λειτουργία των αποθηκών, τις τεχνικές προδιαγραφές των προϊόvτων, τις αναλώσεις πρώτων και βοηθητικών υλών, και τις αποκλίσεις των αναλώσεων των αποθηκών από τις αναλώσεις των παραγομένων προϊόvτων βάσει των τεχνικών προδιαγραφών των προϊόvτων και των εγγραφών της Αναλυτικής Λογιστικής. Επίσης, παρατίθεται η σχετική με την κοστολόγηση ορολογία και περιγράφοvrαι με ακρίβεια όλες οι αvrίστοιχες οικονομικές έννοιες.

Το βιβλίο αυτό έχει ως αvτικειμενικό σκοπό να συνδέσει την οικονομική θεωρία και τη σχετική νομοθεσία, με τη χρήση του προγράμματος Eurocost, το οποίο αποτελεί το εργαλείο υλοποίησης της θεωρίας και της νομοθεσίας στην πράξη. Περιγράφει λεπτομερώς το πρόγραμμα Eurocost και τις μεθόδους κοστολόγησης. Για κάθε μέθοδο περιγράφεται ο προσδιορισμός του κόστους των παραγομένων προϊόvτων, ο προσδιορισμός του κόστους των πωληθέvrων προϊόvτων, και ο προσδιορισμός των αποτελεσμάτων και των αποκλίσεων από τα πρότυπα μεγέθη.

Το πρόγραμμα Eurocost καλύπτει όλες τις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. `Εχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τόσο την μέθοδο του Πρότυπου Κόστους όσο και τη μέθοδο του Λογιστικού Κόστους. Λειτουργεί είτε με διαδοχικές είτε με προοδευτικές κοστολογικές περιόδους, ενώ καλύπτει πλήρως και την κοστολόγηση των προϊόvτων της υποσυσκευασίας με τη δημιουργία και ενημέρωση ενδιάμεσων λογαριασμών αναλώσεων.

Εμμανουήλ Μητσοτάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
206
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.438 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση