Κοντά στον πόνο και μαζί με τους πονεμένους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κοντά στον πόνο και μαζί με τους πονεμένους

Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Ηλ. Γιαννακάκης

9.09€ -10% 8.18€

Ο άρρωστος δεν είναι μία αμελητέα οντότης, δεν είναι απλώς μια αριθμημένη κλίνη, είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ· ο άνθρωπος, για τον οποίο δημιούργησε ο Θεός τον κόσμο. Γι` αυτόν έγιναν τα πάντα. Για την σωτηρία της αθάνατης ψυχής του ο Άπειρος Θεός έγινε άνθρωπος και σταυρώθηκε και αναστήθηκε.
Στο πρόσωπο του πονεμένου ανθρώπου, ο Ιερεύς που έχει συναίσθησι της αποστολής του, βλέπει τον ίδιο τον Χριστό...
Ο Πνευματικός αντιμετωπίζει τον άρρωστο ως προσωπικότητα πνευματική και ολοκληρωμένη· ως ψυχή, που δεν ανταλλάσσεται με όλο τον κόσμο· μια ψυχή βασανισμένη και ταλαιπωρημένη, που η αγάπη του Θεού την οδήγησε κοντά του, για να την βοηθήση...
Μεγάλη, λοιπόν, η αποστολή και η ευθύνη του Ιερέως. Πρέπει να σταθή με αγάπη και αυταπάρνησι κοντά στο πλάσμα του Θεού που δοκιμάζεται στο καμίνι του πόνου· να παρηγορήση, να στηρίξη, να ενισχύση, να εμπνεύση την ΕΛΠΙΔΑ και την ΠΙΣΤΗ στον Χριστό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Ηλ. Γιαννακάκης (Συγγραφέας)

Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Γιαννακάκης γεννήθηκε στο Γεωργίτσι τη Λακωνίας το 1910. Το 1941 εκάρη Σταυροφόρος Μοναχός και έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης στην Ι. Μ. Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, όπου ασκήθηκε επί δέκα έτη με ταπείνωσι και τελεία υπακοή, "τύπος γενόμενος αληθούς Μοναχού εν πάσι". Ευαίσθητος στον ανθρώπινο πόνο, γίνεται στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής παρηγορία και στηριγμός για τα απορφανισμένα παιδιά των μαρτικών Καλαβρύτων και της γύρω περιοχής. Πρωτοστατεί στην ανοικοδόμησι (1948-1950) της Μονής της μετανοίας του, την οποία είχαν κάψει οι Γερμανοί το 1943. Το 1951, με την ευλογία του Ηγουμένου, έρχεται στην Αθήνα για θεολογικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο. Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος το 1952 και αμέσως ανέλαβε ποιμαντικά καθήκοντα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ως εφημέριος. Ο αείμνηστος π. Ευσέβιος είναι περισσότερο γνωστός από την δόκιμη 35ετή διακονία του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ως αγιασμένος Λειτουργός και χαρισματούχος Πνευματικός. Χιλιάδες ασθενείς και αναρίθμητοι πιστοί αναγεννήθηκαν κάτω από το πετραχήλι του διακριτικού Γέροντος και γνώρισαν κοντά του την καινή εν Χριστώ ζωή. Αφοσιωμένος και ακαταπόνητος εργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου, ανέδειξε τον ναό του Αγίου Λουκά στο Ιπποκράτειο - τον οποίο ο ίδιος ανήγειρε - σε πνευματικό κέντρο Ορθοδόξου λατρευτικής ζωής, ιεραποστολικής και κοινωνικής προσφοράς στην Αθήνα, επί τρεις και πλέον δεκαετίες. Εραστής του μονήρους κατά Θεόν βίου, υπήρξε εμπνευσμένος διοργανωτής Κοινοβίων. Ιδρυτής, Κτήτωρ και Πνευματικός της Ι. Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου Ωρωπού από το 1967, έρχεται στην Αιγιάλεια το έτος 1987, όπου έγινε ο ανακαινιστής και Κτήτωρ της Ι. Μ. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αίγιο. Εκεί εγκαταβίωσε μέχρι την οσιακή κοίμησί του, στις 19 Ιουνίου 1995.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αίγιο
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
190
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.302 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση