Kokoro no Katachi: Η εικόνα της καρδιάς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Kokoro no Katachi: Η εικόνα της καρδιάς

Hino, Akira

Το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς, για τους λάτρεις των παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών!
Το βιβλίο-ΥΜΝΟΣ του Akira Hino για το μεγαλύτερο εν ζωή δάσκαλο των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών, HATSUMI Masaaki.

Αρχικά γραμμένο το 2002 και έχοντας εκδοθεί στην Ιαπωνία, το βιβλίο "Kokoro no Katachi - Η εικόνα της καρδιάς" προσφέρει μια μοναδική όψη των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών (Budo ή Bugei) και της πολιτισμικής τους σημασίας για το σημερινό μας κόσμο. "Τι είναι πραγματικά το BUDO"; "Τι πραγματικά ενέχει η διαδρομή του να γίνει κανείς αληθινός δάσκαλος του BUDO"; Ορμώμενος από αυτές τις ενδόμυχες απορίες, ο συγγραφέας Akira Hino εξετάζει και φωτίζει όψεις από τη ζωή, τις εμπειρίες και τη διαδρομή θρυλικών Δασκάλων και ειδικά του παγκοσμίως γνωστού Πατριάρχη των παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών, Hatsumi Masaaki (1931-). Η προσωπική του γνωριμία με το μεγάλο δάσκαλο ξαναζωντανεύει εδώ την ουσία των αρχαίων πολεμικών τεχνών και της δίνει μια επικαιρότητα για το σύγχρονο κόσμο. Προμηθευτείτε σήμερα τη νέα μοναδική, εμπλουτισμένη έκδοση και γνωρίστε από μέσα τις μοναδικές εμπειρίες ενός από τους πιο έμπειρους μελετητές των μυστικών ιαπωνικών τεχνών και μεθόδων.

Η πρώτη έκδοση του 2013 στα ελληνικά είναι ένας σταθμός για το ελληνικό κοινό. Έγινε κάθε προσπάθεια ώστε η μετάφραση, η επιμέλεια και η παρουσίαση του υλικού να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή πιστότητα στο ιαπωνικό πρωτότυπο. Ο συγγραφέας Akira Hino λέει: "Με την ελληνική έκδοση, νιώθω πως το έργο μου Kokoro no Katachi θα έχει τη διάσταση που του αρμόζει. Η απόδοση στην ελληνική γλώσσα θα φωτίσει τις μυστικές πτυχές που προσπαθώ να αναδείξω, για έναν δρόμο όπως αυτόν του BUDO, που μεταδίδεται, βιώνεται και κληροδοτείται μόνον μέσα από την ανθρώπινη, πρόσωπο-με-πρόσωπο επαφή και την παρακολούθηση των θρυλικών δασκάλων του καιρού μας, όπως ο Hatsumi Masaaki Sensei του Bujinkan Dojo. Νιώθω πως ο επιμελητής και μεταφραστής της ελληνικής έκδοσης, Δρ. Ιωάννης Νασιούλας, είναι πραγματικά ο καταλληλότερος άνθρωπος για να υποστηρίξει το έργο αυτό. Η μοναδική του επιστημονική κατάρτιση, το βάθος της γνώσης του για τον ιαπωνικό πολιτισμό και η καρδιακή του σχέση με το μεγάλο δάσκαλο Hatsumi Masaaki, είναι εγγύση πως το υλικό που έχετε στα χέρια σας είναι όπως ακριβώς το αποτύπωσα στο χαρτί στην πρώτη ιαπωνική του έκδοση".

Νασιούλας, Ιωάννης (Μεταφραστής)


Νασιούλας, Ιωάννης (Επιμέλεια)


Hino, Akira (Συγγραφέας)

Ο Akira Hino γεννήθηκε στην Osaka της Ιαπωνίας το 1948. Δεν είναι μόνον ένας διάσημος δάσκαλος των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών, αλλά επίσης σκηνοθέτης, εκπαιδευτής, επαγγελματίας μουσικός της jazz και συγγραφέας. Η μοναδική του φυσική δεξιότητα έγινε ευρύτερα γνωστή αφού εξελίχθηκε σε έναν αυτοδίδακτο δάσκαλο της φυσικής αγωγής ήδη από τα χρόνια του Γυμνασίου. Γρήγορα επιλέχθηκε ως μέλος της ομάδας αθλητών του TOKYO για εντατική εξάσκηση. Ως ντράμερ της jazz συνεργάστηκε με πολλούς διεθνώς γνωστούς Ιάπωνες καλλιτέχνες στη δεκαετία του ΄70 και του ΄80. Στα τριάντα του ίδρυσε το "Ινστιτούτο για το BUDO" που φέρει το όνομά του (HINO Budo Institute) και ανέγειρε το δικό του εκπαιδευτικό χώρο (DOJO), μια διαδικασία που διήρκησε 10 ολόκληρα χρόνια, στο θρυλικό όρος Kumano, της επαρχίας Wakayama. Εκεί διαμόρφωσε τη "Μέθοδο Akira HINO" μέσα από σκληρή και επίμονη εξάσκηση. Η Μέθοδος στοχεύει στην χρήση του σώματος με μέγιστη αποτελεσματικότητα χωρίς την κατάχρηση της σωματικής, μυϊκής δύναμης. Ο Akira Hino και η Μέθοδός του χαίρουν μεγάλης δημοσίοτητας στα εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ιαπωνίας και πρόσφατα διεθνώς. Οι θεωρίες και οι πρακτικές του μελετώνται από πληθώρα ειδικών, όχι μόνον ασκουμένων των πολεμικών τεχνών, αλλά και καλλιτεχνών, αθλητών, χορευτών και χορογράφων, ηθοποιών, ιατρών και θεραπευτών, επιστημόνων κτλ. Από το 2005, ο Akira HINO, προσκεκλημένος του διεθνούς φήμης χορογράφου William FORSYTHE, διδάσκει σε χορευτές της FORSYTHE COMPANY στη Φρανκφούρτη. Επίσης, ταξιδεύει συνεχώς ανά τον κόσμο για να μοιραστεί τη μοναδική του εμπειρία και τις ξεχωριστές του γνώσεις για το ανθρώπινο σώμα και τις δυνατότητές του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
139
Διαστάσεις:
21x15
Βάρος:
0.235 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση