Κόκκινος Άρης
zoom in
19.90€ -11% 17.71€
Άρης. Ο κόκκινος πλανήτης. Αφού είναι ο πλησιέστερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος στη Γη, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ζωή πάνω του; Ονειρευόμασταν τους κατασκευαστές των καναλιών τα οποία βλέπαμε με το τηλεσκόπιο, τις γκρεμισμένες πόλεις, τους χαμένους αρειανούς πολιτισμούς, τις πιθανότητες επαφής με εξωγήινους. Ύστερα πήγαν εκεί οι αποστολές Βίκινγκ και Μάρινερ, και δεν έστειλαν πίσω τίποτα. Ο Άρης ήταν ένας έρημος πλανήτης: δίχως ζωή, στέρφος, ακατοίκητος. Το 2019, ο πρώτος άνθρωπος πάτησε την επιφάνεια του Άρη· ο Τζον Μπουν, Αμερικανός ήρωας. Το 2027, εκατό από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες και ερευνητές της Γης έκαναν την πρώτη μαζική προσεδάφιση. Αποστολή τους; Να δημιουργήσουν έναν καινούριο κόσμο, να γαιοποιήσουν έναν πλανήτη με αραιή ατμόσφαιρα, δίχως μαγνητόσφαιρα, με εξαιρετικά ψυχρές κλιματικές συνθήκες, μεταμορφώνοντάς τον σε μια Εδέμ γεμάτη ανθρώπους, φυτά και ζώα.

Χριστόδουλος Λιθαρής (Μεταφραστής)

Ο Χριστόδουλος Λιθαρής γεννήθηκε το 1966. Υπήρξε υπεύθυνος του περιοδικού Ε.Φ. Απαγορευμένος Πλανήτης (στη β΄ περίοδό του) και τώρα είναι αρχισυντάκτης των Φανταστικών Χρονικών της ΑΛΕΦ. Έχει μεταφράσει Φίλιπ Κ. Ντικ, Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν, Ρόμπερτ Τζόρνταν, Γκρεγκ Ήγκαν.

Kim - Stanley Robinson

Kim - Stanley Robinson (Συγγραφέας)

Ο Kim Stanley Robinson, επιμελητής της τελευταίας κριτικής ανθολογίας των Βραβείων Nebula, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας αλλά και ένας σημαντικός μελετητής του είδους. Ξεκίνησε τη συγγραφική καριέρα του το 1975, και είναι γνωστός κυρίως για τη "Mars Trilogy" (Η τριλογία του Άρη), τα βιβλία της οποίας έχουν τιμηθεί με δύο Βραβεία Hugo και ένα Βραβείο Nebula. Τα διηγήματα και τα μυθιστορήματα του Robinson έχουν επίσης τιμηθεί με τα βραβεία Locus, World Fantasy, Asimov και John W. Campbell Memorial. Μεταξύ των έργων του θα μπορούσαμε να διακρίνουμε τα "Gold Goast", "A Short Sharp Rock", "Pacific Edge", "Antarctica" αλλά και τη συλλογή διηγημάτων "Remaking History and Other Stories".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 2
Σελίδες:
384
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.605 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση