Κόκκινη κλωστή δεμένη στων παππούδων την ανέμη…
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κόκκινη κλωστή δεμένη στων παππούδων την ανέμη…

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Άννα Ζανιδάκη

12.00€ -10% 10.80€

«Ένα βράδυ δίπλα στο τζάκι, ο παππούς μου κι η γιαγιά μου μού είχαν πει…»

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας μέσα στο μαγικό κόσμο των αφηγήσεων… Των όμορφων ιστοριών που ακούγαμε με παιδική λαχτάρα από τα χείλη των παππούδων μας, οι οποίες, αν δεν γίνονται ατομικές ή συλλογικές προσπάθειες να καταγράφονται, είναι βέβαιο πως μια μέρα θα χαθούν στη δίνη του χρόνου.

Οι αφηγήσεις που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο, αποτελούν ένα σημαντικό “λαογραφικό” τεκμήριο της ελληνικής κοινωνίας των παλαιοτέρων χρόνων. Πόλεμοι, προσφυγιά, θρύλοι, προλήψεις, προκαταλήψεις, άγνωστα ιστορικά γεγονότα, εκφάνσεις της θρησκευτικής μας πίστης. Διηγήματα που τονίζουν την αξία του θεσμού της οικογένειας αλλά και τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ ανθρώπων, οι οποίοι συμβιώνουν κάτω από τις ίδιες ηθικές αρχές και τις ίδιες κοινωνικές συνισταμένες. Ελπίζουμε σε αυτό το υπέροχο ταξίδι να σας έχουμε συνοδοιπόρους μας και να σας κάνουμε να αναπολήσετε αγνές παιδικές στιγμές.

Ας τιμήσουμε λοιπόν όλοι μαζί εκείνες τις γενιές, που μας δίδαξαν τον πλούτο της ψυχής τους κι ας αρχίσουμε το όμορφο ταξίδι μας. «Κόκκινη κλωστή δεμένη στων παππούδων την ανέμη…»

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Ζανιδάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άθως Χατζηματθαίου (Συγγραφέας)

Ο Άθως Χατζhματθαίου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου τον Νοέμβριο του 1958. Είναι απόφοιτος Σχολής δημοσιογραφίας και δημοσίων σχέσεων. Συνεργάστηκε επί σειράν ετών με διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης ηλεκτρονικά και έντυπα. Εργάστηκε στον χώρο της διαφήμισης ως κειμενογράφος και σύμβουλος εταιρειών. Αρθρογραφεί συχνά στον εγχώριο τύπο. Ασχολείται με την ποίηση, πεζογραφία, παιδική λογοτεχνία, θέατρο, τηλεοπτικό σενάριο και έμμετρο στίχο. Γράφει επίσης και κυπριακά θεατρικά μονόπρακτα και συνεργάζεται με το κρατικό κανάλι ΡίΚ. Δουλειά του έχει συμπεριληφθεί σε εκδόσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Έχει βραβευτεί σε όλους του τομείς που υπηρετεί, σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Διαμαντοπούλου

Μαρία Διαμαντοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι νηπιαγωγός και υπεύθυνη τμήματος σε νηπιακό σταθμό. Τελείωσε τις παιδαγωγικές της σπουδές το 1989. Ενδιαφέρεται για την εξέλιξη των παιδιών μέσα από τη δημιουργία και τη γνώση. Από το 1992 έως το 1996 ασχολήθηκε και με τη μουσειακή αγωγή, για την προσχολική ηλικία. Το 2000 εκδόθηκαν θεατρικά της έργα με τίτλο: "Οι Μικροί Θεατρίνοι". Ακολούθησαν τα εκπαιδευτικά βιβλία: "Μάθε παιχνιδάκια με γραμμές και σχηματάκια", "Α, Β, ...Θ, φτου και βγήκα", "1, 2, 3, φτου ξελευτερία", "Μια βόλτα με τα γράμματα", "Μια βόλτα με τους αριθμούς", ασκήσεις για παιδιά από 3 έως 6 ετών, "Οι Αλφαβητούληδες" καθώς επίσης και το παραμύθι: "Χριστούγεννα στη Χώρα του Βυθού", όλα από τις εκδόσεις Χατζηλάκος. Συνεργάζεται με το περιοδικό "Σύγχρονο Νηπιαγωγείο"
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Μουργελά

Βασιλική Μουργελά (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Μουργελά κατάγεται από το χωριό Χώρα Γορτυνίας της Ορεινής Αρκαδία. Εκεί πέρασε τα παιδικά της χρόνια με όμορφες αναμνήσεις απ΄ την οικογένειά της και μοναδικές εικόνες της φύσης. Σήμερα ζει μαζί με τον σύζυγό της και τον γιο της στην Αθήνα, ωστόσο διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα της και την επισκέπτεται συχνά. Σπούδασε Πληροφορική. Το μικρόβιο της συγγραφής εμφανίστηκε στη ζωή της σε μικρή ηλικία. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διαγωνισμούς ποίησης και λογοτεχνίας: - Α΄ Έπαινος απο Χ.Ο.Ν 2006 στον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης - Γ΄ Βραβείο θεατρικού παιδικού έργου από Ε.Τ.Ε.Π.Κ 2016 στον 16ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό - Τιμητική Διάκριση ποίησης από Δ.Ε.Ε.Λ 2017 - Γ΄ Βραβείο Διηγήματος από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Π. Ε. Φθιώτιδας και τον Δήμο Λαμιέων 2017 στον 6ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας. - Β ΄Βραβείο Ποίησης από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, το Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας και την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης το 2017. Ποιήματά της και κείμενα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες και περιοδικά λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις των Δημοτικών Βιβλιοθηκών μεταξύ αυτών και η Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής και είναι συντονίστρια στη Λέσχη Ανάγνωσης 9-12 ετών στη Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και τον αυτοσχεδιασμό. Δραματοποιεί η ίδια τα παραμύθια της και κάνει διαδραστικές παρουσιάσεις σε Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Βιβλιοθήκες, προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη της για το βιβλίο στους μικρούς της φίλους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Σπάρταλη (Συγγραφέας)

Η Άννα Σπάρταλη γεννήθηκε το 1959 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως φωτογράφος. Ζωγραφίζει, κατασκευάζει γλυπτά με νήματα και διδάσκει καλλιτεχνικά στη Μέση Εκπαίδευση. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά "Ρεύματα" και "Τραμ". Το 1996 εξέδωσε και το μυθιστόρημα "Γερνάνε οι γοργόνες;", εκδόσεις Παρατηρητής και τα διηγήματα "Λίγο πριν από τον γάμο" Εκδόσεις "Αγκυρα" 2004.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευστάθιος Δ. Γαϊτανίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ασημίνα Ντέλιου (Συγγραφέας)

Η Ασημίνα Ντέλιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βόρεια Εύβοια. Εργάζεται ως φυσικοθεραπεύτρια (ειδικευμένη στην τεχνική MLD), εκπαιδεύτρια ενηλίκων, αλλά και μέντορας στις υπηρεσίες συμβουλευτικής του ΕΚΠΑ. Όντας πολύ ευαισθητοποιημένη στην έρευνα, καταγραφή και προβολή του ελληνικού πολιτισμού, έχει ασχοληθεί ακόμη με την έρευνα της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, κυρίως της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Εύβοιας, την οποία προβάλλει στα βιβλία της. Από το 2017 ξεκίνησε επίσης να ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή θεατρικών. Άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί σε τοπικές εφημερίδες της Εύβοιας και επικοινωνεί με τους αναγνώστες στο διαδίκτυο μέσα από τα blog http://delioutherapy.blogspot.gr/ και https://greekcultureellinikospolitismos.wordpress.com/ Βραβεία: Καυταντζόγλειο Βραβείο 2014 για το "Παραδοσιακές Ελληνικές Φορεσιές Βόρεια Εύβοια" Γ΄ Bραβείο στον Α Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εστίας Ρουμλουκιωτών 2017
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Αλεξοπούλου

Σοφία Αλεξοπούλου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Αλεξοπούλου γεννήθηκε το 1984, στα Πατήσια της Αθήνας. Το διάβασμα από νωρίς μονοπώλησε το ενδιαφέρον της γιατί διέθετε τη δύναμη να κτίζει μαγικούς δρόμους στην πολιτεία του μυαλού. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας εκφωνήσει τον όρκο κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των πτυχιούχων. Έπειτα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, "Κράτος και Δημόσια Πολιτική", του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Αποφοίτησε, επίσης, από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μάαστριχτ της Ολλανδίας με τίτλο "Δημόσια Πολιτική και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" (MSc in Public Policy and Human Development) για το οποίο είχε λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) με εξειδίκευση στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του rebro (Σουηδία). Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά. Σύντομα ανέπτυξε μια μεγάλη αγάπη για το παιδικό παραμύθι, το οποίο θεωρεί ότι καλλιεργεί όσο κανένα άλλο κείμενο τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων δίπλα στον καθηγητή, Γ. Ναλπαντίδη. Το πρώτο της ατομικό παιδικό παραμύθι φέρει τον τίτλο "Η Μαγεμένη Καρδερίνα" και κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο "Εκδόσεις Captain Book". Άλλα παραμύθια και κείμενά της έχουν εκδοθεί σε συλλογικές ανθολογίες του εκδοτικού οίκου Συμπαντικές Διαδρομές με την ονομασία "Δώσε Κλώτσο Να γυρίσει..." και "Steampunk & Dieselpunk Οράματα, Θεοί του Ατμού ΙΙ", καθώς και στο Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο Easywriter.gr με τίτλο "Σελίν, η γκρινιάρα Πριγκίπισσα". Βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο (2016) για το παραμύθι της ""Η απίστευτη περιπέτεια του Δράμ" στο διαγωνισμό της International Art Society, η οποία έχει έδρα στον πανέμορφο Βόλο, Μαγνησίας. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αξιαγάπητου παιδιού, της Αρετής, η οποία αποτελεί και τη διαρκή πηγή έμπνευσής της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
220
Διαστάσεις:
17x14
Βάρος:
0.338 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση