Κοινωνική και πολιτισμική ανθρωπολογία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κοινωνική και πολιτισμική ανθρωπολογία

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

John Monaghan

Peter Just

Χρησιμοποιώντας ζωντανά παραδείγματα από την προσωπική ερευνητική τους εργασία στην Ινδονησία και το Μεξικό, ο John Monaghan και ο Peter Just επιτρέπουν στον αναγνώστη να καταλάβει τι ακριβώς είναι η επιτόπια ανθρωπολογική έρευνα, η οποία αποτελεί και την ειδοποιό διαφορά της ανθρωπολογίας από τις υπόλοιπες κοινωνικές επιστήμες. Παράλληλα, αναλύουν εύληπτα και με ακρίβεια καίρια ερωτήματα, τα οποία απασχόλησαν τους ανθρωπολόγους από την εμφάνιση του κλάδου έως τις ημέρες μας.

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης είναι καθηγητής φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1977. Έχει τιμηθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής 2007 για το βιβλίο του "Από τον πολιτισμό στην πείνα".

Ευάγγελος Δ. Πρωτοπαπαδάκης (Μεταφραστής)

O Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδάσκει στο ίδιο Πανεπιστήμιο.


John Monaghan (Συγγραφέας)

Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο John Monaghan, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, έχει οργανώσει αρκετά εθνογραφικά ερενητικά προγράμματα για τη μελέτη των αυτοχθόνων του Μεξικού και της Γουατεμάλας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Peter Just (Συγγραφέας)

Ο Peter Just έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένο ερευνητικό έργο σχετικά με τους Ντου Ντόνγκο της νήσου Σουμπάβα στην Ινδονησία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
195
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.114 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση