Κοινωνικές δομές σε μετασχηματισμό
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κοινωνικές δομές σε μετασχηματισμό

Θεωρητικές, μεθοδολογικές και εμπειρικές προσεγγίσεις: Πρακτικά του ΙΙου Θερινού Πανεπιστημίου ESSE, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κρήτης

12.68€ -10% 11.41€

Finance par le 6eme programme cadre de l`Union Europeenne, ce vaste reseau regroupe plus de cent participants, qui ont pour objectif l`analyse des conditions theoriques et pratiques favorisant l`ouverture d`un dialogue rationnel entre les chercheurs issus de disciplines et de traditions differentes. Plus concretement, le projet ESSE se propose d`analyser les conditions de possibilite et de realisation d`un espace europeen de la recherche en sciences sociales et humaines et d`identifier les barrieres qui s`opposent a son emergence. A travers une approche systematiquement comparative de l`histoire des sciences sociales et humaines dans chaque espace national europeen, ESSE a comme but d`identifier les divergences et convergences interculturelles qui prevalent a l`interieur de l`espace europeen, de mettre en lumiere les obstacles et les filtres qui ont empeche ou freine une libre circulation des idees.

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Νίκος Παναγιωτόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Απόφοιτος της κοινωνιολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Κοινωνικών Eπιστημών του Στρασβούργου. Διδάκτορας του ίδιου Πανεπιστημίου. Απόφοιτος του Ινστιτούτου Πολεμολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Υπήρξε ερευνητής του Κέντρου Ερευνών για την παρέκκλιση και την εγκληματικότητα του Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών επιστημών της Μπεζανσόν (1987-1988), ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και του Ελληνικού Κέντρου Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ευρωπαϊκής Κοινωνιολογίας της Ecole des Hautes Etudes του Παρισιού και του College de France, υπό τη διεύθυνση του Pierre Bourdieu, του Κέντρου Ερευνών στις Κοινωνικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου των Κοινωνικών Επιστημών του Στρασβούργου και του Κέντρου Κοινωνιολογίας του Δικαίου και της Δικαιοσύνης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, στο πλαίσιο των οποίων συμμετείχε σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλος του ευρωπαϊκού Δικτύου: "Ή αστική εγκληματικότητα και η θεσμική της διαχείριση", γενικός διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για τα Θέματα Ισότητας, και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Ομίλου "Λόγοι Δράσης". Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκεντρώνονται στην κοινωνιολογία της παρέκκλισης, την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης και της κουλτούρας και την κοινωνιολογία της γνώσης. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών "Actes de la Recherche en Sciences Sociales", "Regards Sociologiques" του Πανεπιστημίου Κοινωνικών Επιστημών του Στρασβούργου και της Ευρωπαϊκής Επιθεώρησης του Βιβλίου ("Liber"). Διευθύνει τις σειρές "Λόγοι Δράσης" και "Μεταστροφές" των εκδόσεων Πατάκη, έχει μεταφράσει και έχει επιμεληθεί την έκδοση βιβλίων από τα γαλλικά.

Marta Roca i Escoda (Επιμέλεια)


Θεόδωρος Θάνος (Εισηγητής)

Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικός, ερευνητής.

Christian de Montlibert

Christian de Montlibert (Εισηγητής)

Μετά από ερευνητική μαθητεία στο Εργαστήριο Κοινωνικής Ψυχολογίας της Σορβόννης (Laboratoire de Psychologie Sociale de la Sorbonne), ο Christian de Montlibert, συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα ανάπτυξης της διαρκούς επιμόρφωσης στη Γαλλία στο Κέντρο Οικονομικής και Κοινωνικής Συνεργασίας της Νανσύ (CUCES) και αργότερα στο Εθνικό Ινστιτούτο για την Επιμόρφωση των Ενηλίκων (ΙΝFΑ), ως βοηθός διδάσκων, υπεύθυνος ερευνών κοινωνιολογίας σχετικά με την επιμόρφωση στις επιχειρήσεις. Σήμερα, είναι καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών του Στρασβούργου όπου ασχολείται με έρευνες κοινωνιολογίας της εργασίας. Έχει μελετήσει για το Συμβούλιο της Ευρώπης την εξέλιξη της απασχόλησης των νέων, καθώς και τα περιθώρια παρέμβασης των κοινωνικών λειτουργών στην οικογενειακή ζωή. Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Στρασβούργου, διευθύνει το περιοδικό Regards Sociologiques καθώς και το Κέντρο Ερευνών και Μελετών στις Κοινωνικές Επιστήμες (CRESS), το οποίο αναλύει τις συγκρούσεις, τις αλλαγές και τις μεταλλάξεις του σύγχρονου κόσμου.

Franz Schultheis

Franz Schultheis (Εισηγητής)

O Franz Schultheis γεννήθηκε το 1953 και είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο της Γενεύης. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών της Ελβετίας, πρόεδρος του Ιδρύματος Pierre Bourdieu, με έδρα τη Γενεύη, και συντονιστής του Δικτύου Έρευνας "Για έναν ευρωπαϊκό χώρο έρευνας στο χώρο των κοινωνικών επιστημών" (6ο Πλαίσιο Στήριξης, Ε.Ε.). Τα βασικά θέματα της ερευνητικής του εργασίας είναι: διαπολιτισμική σύγκριση των κρατών πρόνοιας, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός, συλλογικές παραστάσεις των κοινωνικών δομών και της καθημερινής ζωής των "κατώτερων τάξεων".

Marta Roca i Escoda (Εισηγητής)


Gerard Mauger (Εισηγητής)


Christian Schiess (Εισηγητής)


Gilda Zazzara (Εισηγητής)


George Waardenburg (Εισηγητής)


Frederic Chateigner (Εισηγητής)


Stefan Herold (Εισηγητής)


Melanie Delafosse (Εισηγητής)


Marion Blatge (Εισηγητής)


Christel Coton (Εισηγητής)


Carine Pessione (Εισηγητής)


Τόπος Έκδοσης:
Ρέθυμνο
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
177
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.364 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση