Κνωσός, Φαιστός, Μάλια, Ζάκρος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κνωσός, Φαιστός, Μάλια, Ζάκρος

Εύη Πίνη

Το βιβλίο "Κνωσός, Φαιστός, Μάλια, Ζάκρος", μας ξεναγεί στην μινωική Κρήτη, μας "ταξιδεύει" 3.500 χρόνια πίσω στο χρόνο, στην εποχή του Χαλκού, σε μια συναρπαστική περιήγηση στην κοιτίδα του πρώτου μεγάλου πολιτισμού της Ευρώπης.
Το βιβλίο περιγράφει αναλυτικά τα μεγαλύτερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού: την Κνωσό και το μυστικό της λαβύρινθο, τα ανάκτορα της Φαιστού, των Μαλίων και της Ζάκρου. Η αναλυτική περιγραφή του αρχαιολογικών χώρων βοηθά στην ξενάγηση και προσπαθεί να κάνει τον περιηγητή πιο ενεργό, πιο παρατηρητικό και δημιουργικό στη διαδρομή του μέσα στο χώρο.
Η πλούσια, έγχρωμη εικονογράφηση με αναπαραστάσεις των μνημείων και των εξαιρετικών τοιχογραφιών των ανακτόρων, με εικόνες από σημαντικά ευρήματα ή σκηνές από τη ζωή των μινωιτών, δένει αρμονικά με το κείμενο. Σε ειδικά πλαίσια, στα περιθώρια του βιβλίου, παρουσιάζονται πληροφορίες για τα πιο σημαντικά πρόσωπα, τα κυριότερα ιστορικά γεγονότα και τους θεσμούς της αρχαίας Κρήτης.
Υπάρχουν ακόμη παιχνίδια γνώσεων, που κάνουν την ξενάγηση ένα παιχνίδι εξερεύνησης και προσφέρουν πολλά στοιχεία για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο χώρο και τη δυνατότητα αξιοποίησης του βιβλίου για τις σχολικές εργασίες.

Μαρίνα Ρούσσου (Εικονογράφος)


Εύη Πίνη (Συγγραφέας)

Η Εύη Πίνη σπούδασε αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 1990 εργάζεται στου Υπουργείο Πολιτισμού, στο τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας, όπου σχεδιάζει αρχαιολογικές εκπαιδευτικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
141
Διαστάσεις:
24x15
Βάρος:
0.398 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση