Κληρονομικό δίκαιο
zoom in

Το βιβλίο περιέχει την πιο πρόσφατη συστηματική ερμηνεία των διατάξεων του Αστικού Κώδικα που αναφέρονται στο "Κληρονομικό δίκαιο" και θα ολοκληρωθεί σύντομα με την κυκλοφορία και του δεύτερου τόμου.
Στον πρώτο αυτόν τόμο γίνεται εκτενής και μεθοδική επεξεργασία των διατάξεων των άρθρων 1710 επ. ΑΚ με ταυτόχρονη δογματική ένταξη στο σύστημα του Αστικού Κώδικα των ρυθμίσεων του ν. 2447/1996 -με τις επανειλημμένες έκτοτε τροποποιήσεις του- κυρίως για την υιοθεσία, όπως και τη δικαστική συμπαράσταση κ.λ.π. και του3089/2002 για την ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή.
Το βιβλίο αυτό δεν περιορίζεται στην παράθεση των απόψεων που έχουν διατυπωθεί σε θεωρία και νομολογία, αλλά περιέχει σημαντικές συμβολές στον επιστημονικό διάλογο, που χαρακτηρίζονται από επιστημονική επιμέλεια και αρτιότητα. Επιχειρείται διαπραγμάτευση σε βάθος με εκτενείς αναφορές στην πρόσφατη και παλαιότερη πιο κάτω νομολογία και θεωρία των κεφαλαίων του "Κληρονομικού δικαίου": Το κληρονομικό δίκαιο στην έννομη τάξη - κληρονομική διαδοχή, κτήση, "έκπτωση" και γενικότερα περιπτώσεις αποκλεισμού από την κληρονομία - Λόγοι "εκπτώσεως" πριν και μετά την επαγωγή - Διαδοχή από το νόμο (εξ αδιαθέτου διαδοχή, αναγκαστική διαδοχή).
Το βιβλίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους ασχολούνται με τη δικαστηριακή αλλά και εξωδικαστηριακή πράξη σε θέματα κληρονομικού δικαίου.

Νίκη Ψούνη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
429
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.862 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση