Κλινική διαιτολογία και διατροφή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κλινική διαιτολογία και διατροφή

Με στοιχεία παθολογίας

Ζαμπέλας, Αντώνης

100.00€ -11% 89.00€

Η αξία του βιβλίου αυτού ως σημείο αναφοράς είναι πολύ μεγάλη, καθώς είναι ένα βιβλίο που έχει συνταχτεί από ειδικούς στο χώρο της υγείας και ύστερα από συνεργασία ιατρών και διαιτολόγων, ώστε ο αναγνώστης να είναι σε θέση να καλύψει όλες τις πτυχές μίας νόσου. Το βιβλίο αυτό είναι επίσης πρωτότυπο, γιατί συνδυάζει άψογα τη θεωρία και την πράξη σε όλους τους τομείς της κλινικής διαιτολογίας. Συνδυάζει την παθοφυσιολογία, που έχει γραφτεί από εξειδικευμένους ιατρούς, και τα νεότερα δεδομένα της κλινικής διαιτολογίας, που έχει γραφτεί από εξειδικευμένους διαιτολόγους. Συνθέτει πολύ καλά τα παραπάνω αντικείμενα και δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να έχει μια πλήρη εικόνα μιας νόσου και της ιατρο-διατροφικής προσέγγισης που πρέπει να ακολουθηθεί. Ο συντάκτης αυτού του βιβλίου πέτυχε να συλλέξει σε δύο τόμους, όλες τις πληροφορίες που εστιάζονται στην ιατρική διατροφική θεραπεία, με κατάλληλη και εκτενή διεθνή βιβλιογραφία.
Η διατροφική αντιμετώπιση μίας νόσου έχει αναγνωριστεί ως το βασικό θεμέλιο της φροντίδας του ασθενούς από την εποχή του Ιπποκράτη. Ωστόσο, πολλές ασθένειες, όπως επίσης το τραύμα και η λοίμωξη, μπορεί να μεταβάλλουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα, να μειώσουν την όρεξη, να μεγιστοποιήσουν τις ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, και τελικά να επιφέρουν δραματική επιδείνωση στην κατάσταση θρέψης του ασθενή, οδηγώντας σε αυξημένη θνησιμότητα. Επομένως, η αξιολόγηση των διατροφικών αναγκών και των μεταβολών στον μεταβολισμό είναι άμεσα συνδεδεμένες με την επίτευξη της κατάλληλης διαιτητικής εντολής.
Αυτό το βιβλίο αναγνωρίζει ότι οι ανερχόμενοι τομείς της αλληλεπίδρασης γονιδίων και θρεπτικών συστατικών αλλά και της συμβουλευτικής θα παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της υγείας, της φυσικής κατάστασης, και της ιατρικής διατροφικής φροντίδας στο μέλλον. Περιέχει εμπεριστατωμένα παραρτήματα, πίνακες, εικόνες, γραφήματα, παρέχοντας κατά αυτό τον τρόπο πρακτικές συμβουλές και κλινικά εργαλεία. Το κείμενο είναι ευανάγνωστο και οργανωμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτει τις βασικές γνώσεις και πληροφορίες της κλινικής διαιτολογίας, παρέχοντας τη σύνδεση της θεωρητικής γνώσης και των κλινικών πληροφοριών με τρόπο που είναι χρήσιμος σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και επαγγελματίες υγείας, κυρίως διαιτολόγους, ιατρούς και νοσηλευτές. (Αθανάσιος Παπαβασιλείου- Καθηγητής Βιολογικής Χημείας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχαήλ Κουτσιλιέρης -Καθηγητής Φυσιολογίας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών).


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Ζαμπέλας, Αντώνης

Ζαμπέλας, Αντώνης (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Ζαμπέλας αποφοίτησε το 1988 από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1989 έγινε κάτοχος Master΄s of Science στην Επιστήμη των Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Reading, στη Μεγάλη Βρετανία και το 1993 εκπλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στη Κλινική Διατροφή, στο Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής και Υγιεινής Τροφίμων (Nutrition and Food Safety Research Centre), της Σχολής Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Surrey στη Μεγάλη Βρετανία. Εργάστηκε ως Research Fellow, στο Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής και Υγιεινής Τροφίμων, του Πανεπιστήμιου του Surrey, ως Senior Scientific Officer, στο Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων (Ministry of Agriculture Fisheries and Food), της Μεγάλης Βρετανίας στο Λονδίνο και ως εξωτερικός σύμβουλος του ίδιου Υπουργείου για τα ερευνητικά προγράμματα που αυτό χρηματοδοτούσε στο αντικείμενο "Λίπος στη Διατροφή και Στεφανιαία Νόσος". Το 1999 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Διατροφής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου δίδαξε τα μαθήματα "Διατροφή και Μεταβολισμός", "Διατροφή στα Στάδια της Ζωής" και "Κλινική Διατροφή" ενώ διηύθηνε και την Πρακτική Άσκηση των τελοιοφοίτων σε μεγάλες Νοσοκομειακές Μονάδες. Έχρησε Προσκεκλημένος Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Διατροφής του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Davis. Από τον Ιούλιο του 2005 ο κ. Ζαμπέλας έχει εκλεγεί Αναπληρωτής Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου και εντάχθηκε στη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Ζαμπέλας είναι κριτής εργασιών σε διεθνή ερευνητικά περιoδικά, εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης στη θέση του Γραμματέα, Αντιπρόεδρος του Ε΄ Τμήματος (Προϊόντα Ειδικής Διατροφής, Συμπληρώματα Διατροφής) του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων (ΕΣΕΤ) που ανήκει στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής του Υπουργείου Υγείας. Από το 2006 ο κ. Ζαμπέλας είναι επίσης εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης. Έχει τέλος τιμηθεί με το βραβείο του Νεαρού Επιστήμονα της Χρονιάς από το British Nutrition Foundation (1994) στο πεδίο "Διατροφή και Χρόνιες Παθήσεις".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έτος κυκλοφορίας:
2011
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
1040
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση