Κλειδί από τέφρα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κλειδί από τέφρα

Μυθιστόρημα

Patrick Waldberg

16.88€ -11% 15.02€

Το `Κλειδί από τέφρα` μας μεταφέρει στο Παρίσι του 1933, στους κόλπους των κλειστών, ενίοτε αντιπαρατιθέμενων ομάδων, τις οποίες συγκροτούν και διαλύουν επαναστάτες και αναζητητές της αλήθειας, φυσιογνωμίες εμβληματικές.
Αέναες νυχτερινές περιπλανήσεις, συζητήσεις, ονειροπολήσεις, πόθοι, παράλληλοι βίοι γεμάτοι ένταση ξετυλίγονται μέσα στα στενά όρια του Παρισιού του Σαρλ Μεριόν, του μεγαλοφυούς χαράκτη στον οποίο υποκλίθηκαν ο Ουγκό και ο Μποντλέρ και ο οποίος παραδόξως έχει ρόλο και λόγο μοιραίο στο βιβλίο.
Το εξωπραγματικό συνυπάρχει με την ωριμότητα. Κανένα ροζ συννεφάκι, τίποτε το χαριτωμένο, μόνο θειάφι, αντίθετα, και το μοιραίο.
Ο αναγνώστης που διαβάζει το `Κλειδί από τέφρα` συλλέγει στην πορεία διάφορα κλειδιά, φτάνοντας όμως στο τέλος, ίσως να μην ωρει πόρτα να ξεκλειδώσει...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Beneddine Abdellah (Υπεύθυνος Σειράς)


Patrick Waldberg (Συγγραφέας)

Ο Πάτρικ Βάλντμπεργκ γεννήθηκε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας το 1913. Νεαρός ακόμη εγκαταστάθηκε στη Γαλλία, και για 10 περίπου χρόνια πήρε ενεργά μέρος στις δραστηριότητες του σουρρεαλιστικού κινήματος. Στενός φίλος του Έρνστ, του Μπρετόν και άλλων κορυφαίων σουρρεαλιστών αλλά και αξιόλογος ποιητής ο ίδιος, ο Βάλντμπεργκ θα απομακρυνθεί σιγά-σιγά από την "ενεργό σουρρεαλιστική δράση" και θα επιλέξει το ρόλο του μελετητή και ιστορικού του κινήματος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Ζαννής (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
283
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.418 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση