Κλασική κοινωνιολογική θεωρία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κλασική κοινωνιολογική θεωρία

George Ritzer

Jeffrey Stepnisky

50.00€ -10% 45.00€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789600121247

 • Κατηγορίες:

  Ανθρωπολογία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2020

 • Εκδότης

  Gutenberg

Περίληψη

Μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των μεγάλων θεωρητικών της κοινωνιολογίας και των σχολών κοινωνιολογικής σκέψης από τις απαρχές της θεωρίας την εποχή του Διαφωτισμού έως τις αρχές του 20ού αιώνα. Η ενσωμάτωση των βασικών θεωριών μέσα στα βιογραφικά σκίτσα των μεγάλων θεωρητικών και το απαιτούμενο ιστορικό και πνευματικό πλαίσιο βοηθούν τους σπουδαστές να κατανοήσουν καλύτερα τα έργα των κλασικών συγγραφέων, καθώς και να αντιπαραβάλλουν και να συγκρίνουν τις κλασικές θεωρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Περιεχόμενα

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Παρατηρήσεις

Κωδικός Ευδόξου: 94689485

Βασιλική Καντζάρα (Επιμέλεια)

Η Βασιλική Καντζάρα γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια κωμόπολη κοντά στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών (Αθήνα) και κοινωνιολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο μάστερς στο London School of Economics and Political Science (Λονδίνο). Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης και πτυχιούχος εκπαιδευτικός κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ (Ολλανδία). Δίδαξε στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, όπως και σε Ολλανδικό λύκειο. Από το ακαδημαϊκό έτος 2002-03 διδάσκει το μάθημα της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, όπου σήμερα ως μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού διδάσκει επίσης Κοινωνικές Ανισότητες και Θέματα της Κοινωνιολογίας της Γνώσης. Έχει συγγράψει πάνω σε θέματα κοινωνιολογίας, αλλά και σε ζητήματα, που άπτονται του ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος και έχει δημοσιεύσει στην ελληνική, αγγλική και ολλανδική γλώσσα. Είναι επίσης μέλος επιστημονικών οργανώσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερευνητικού Δικτύου Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κοινωνιολόγων (ESA).

George Ritzer (Συγγραφέας)

Ο George Ritzer είναι διακεκριμένος καθηγητής στο University of Maryland από το οποίο έχει τιμηθεί για την εξαίρετη διδασκαλία του. Το 2000 βραβεύτηκε από Αμερικανική Κοινωνιολογική Ένωση για τη διδακτική συνεισφορά του, ενώ το 2004 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του La Trobe University στην Αυστραλία. Τα κυριότερα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη μετα-θεωρία και την εφαρμοσμένη κοινωνιολογική θεωρία. Είναι διάσημος για το πλούσιο συγγραφικό του έργο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jeffrey Stepnisky (Συγγραφέας)

Ο Jeffrey Stepnisky είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και κάτοχος της Έδρας της Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου McEwan στον Καναδά, όπου διδάσκει κλασική και σύγχρονη κοινωνιολογική θεωρία. Έχει δημοσιεύσει στον χώρο της κοινωνικής θεωρίας, κυρίως σε σχέση με ζητήματα εαυτότητας και διυποκειμενικότητας. Το έργο του εμφανίζεται σε περιοδικά όπως τα The Journal for the Theory of Social Behavior και Social Theory & Health. Είναι συνεπιμελητής του εγχειριδίου "Wiley-Blackwell Companion to Major Social Theorists" (2011) και επιμελητής έκδοσης του "The Encyclopedia of Social Theory" (2005).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αδριανός Φριλίγγος (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
934
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση