Κεντρικές θερμάνσεις
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κεντρικές θερμάνσεις

Τεχνολογία και εφαρμογές

Don Swenson

30.43€ -26% 22.52€

Η πρώτη έκδοση του τίτλου αυτού χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα σε πολλές τάξεις (στην Αμερική), από πολλούς μαθητές, για να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την τεχνολογία της θέρμανσης ενός κτιρίου, επίσης σχετικά με τον εξοπλισμό και τις εφαρμογές αυτού προκειμένου να επιτευχθούν συνθήκες άνεσης στο κτίριο.
Με την πάροδο του χρόνου , έχει εξελιχθεί η τεχνολογία στον τομέα της θέρμανσης των κτιρίων. Οι καυστήρες, οι εναλλάκτες θερμότητας και οι διατάξεις ελέγχου έχουν σχεδιαστεί για καλύτερη ακόμη απόδοση. Το τμήμα αυτό της σύγχρονης τεχνολογίας που ενδιαφέρει τόσο πολύ έχει συμπεριληφθεί σ` αυτήν τη δεύτερη έκδοση. Την ίδια όμως στιγμή, η βασική διαδικασία της καύσης και ο σχεδιασμός των βασικών συστημάτων θέρμανσης πρέπει να γίνουν κατανοητά από τον τεχνίτη που ασχολείται με τη θέρμανση.
Η παραγωγή και η διαχείριση της θέρμανσης είναι οι πιο σημαντικές λειτουργίες των συστημάτων ανέσεως των κτιρίων που προορίζονται για κατοικίες και εμπορικά κτίσματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν τα στοιχεία σαν δεδομένα. Σπάνια καταλαβαίνουν ότι το επίπεδο ανέσεως σε ένα κτίριο εξαρτάται από την εκπαίδευση, τις γνώσεις και την εμπειρία του τεχνίτη θέρμανσης. Οι τεχνίτες αυτοί πρέπει να καταλάβουν τη βασική διαδικασία παραγωγής της θέρμανσης, τη λειτουργία του εξοπλισμού, παραγωγής και διαχείρισης της θέρμανσης καθώς επίσης τις αρχές που έχουν ακολουθηθεί κατά το σχεδιασμό του συστήματος. Πρέπει να είναι ικανοί να υπολογίσουν τις απαιτήσεις σε θέρμανση κάποιου κτιρίου, να επιλέγουν το σωστό εξοπλισμό για την εφαρμογή και το σχεδιασμό ενός κατάλληλα αποδοτικού συστήματος διανομής, και πρέπει τέλος να είναι ικανοί να αναλύουν τη λειτουργία του εν λόγω συστήματος μόλις αυτό τοποθετηθεί στη θέση του.
Οι "Κεντρικές θερμάνσεις: Τεχνολογία και εφαρμογές" είναι ένα καθαρά πρακτικό και τεχνικό βιβλίο που απευθύνεται στους τεχνίτες που ήδη εργάζονται με τη θέρμανση, αλλά και σ` αυτούς που θα εργαστούν στο μέλλον. Το βιβλίο καλύπτει τις αρχές λειτουργίας όλων των συστημάτων θέρμανσης, αλλά και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό που διατίθεται στο εμπόριο.

Πολύδωρος Κ. Σταυρόπουλος (Μεταφραστής)


Πολύδωρος Κ. Σταυρόπουλος (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
468
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.871 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση