Κείμενα για την ποίηση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κείμενα για την ποίηση

Giuseppe Ungaretti

6.36€ -11% 5.66€

Ο Τζιουζέπε Ουνγκαρέτι είναι ο πιο γνωστός και ο πλέον αγαπημένος σύγχρονος Ιταλός ποιητής στην Ελλάδα. Άγνωστα ωστόσο παραμένουν στο ελληνικό κοινό τα δοκίμια και οι συνεντεύξεις του, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ο παρών τόμος συγκεντρώνει τέσσερα από τα πιο σημαντικά και χαρακτηριστικά κείμενά του για την ποίηση. Το πρώτο είναι αφιερωμένο στον Καβάφη και στην επίσκεψη του Ουνγκαρέτι στην Ελλάδα. Το δεύτερο στη σχέση της προσωπικής δημιουργίας (και της ποίησης ειδικότερα) με την Ιστορία. Το τρίτο στο ρόλο της ποίησης κατά τη μακραίωνη ιστορία του ανθρώπου και στους δεσμούς της με τη λατρεία του ιερού. Και, τέλος, το τέταρτο αναφέρεται στη σύγχρονη ποίηση, στα ιταλικά γράμματα και στην ανατροπή που επέφερε η γενιά του Αιγυπτιώτη ποιητή στη γειτονική μας χώρα.
Κείμενα εμπνευσμένα αλλά και συχνά δυσνόητα λόγω του ελλειπτικού ύφους τους, τα δοκίμια και οι συνεντεύξεις του Ουνγκαρέτι κρύβουν πολλές φορές για τον αναγνώστη ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Λητώ Σεϊζάνη (Μεταφραστής)


Δημήτρης Αργύρης (Μεταφραστής)


Ειρήνη Δουλάμη (Μεταφραστής)


Βασιλεία Ανδρεάδου (Μεταφραστής)


Ευαγγελία Πολύμου (Μεταφραστής)


Νεκτάριος Δανέζης (Μεταφραστής)


Αναστασία Μανουσοπούλου (Μεταφραστής)


Βιολέττα Ζεύκη (Μεταφραστής)


Giuseppe Ungaretti

Giuseppe Ungaretti (Συγγραφέας)

Ο Τζουζέππε Ουνγκαρέττι, από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της ιταλικής ποίησης του εικοστού αιώνα, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1888 και πέθανε στο Μιλάνο το 1970. Η ποίησή του διακρίνεται για τη νοσταλγική διάθεση και τη μεταφυσική αγωνία της και χαρακτηρίζεται από τη λιτότητα των εκφραστικών της μέσων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Αλιφέρης (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
54
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.087 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση