Κατσαρίδα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κατσαρίδα

Ένα εξωφρενικό ντανταϊστικό μιούζικαλ

Βασίλης Μαυρογεωργίου

"Σε μια πόλη σαν τη δική μας... ...σε μια συνοικία σαν τη δική μας... ...σ΄ ένα διαμέρισμα σαν το δικό μας... ...ζούσε μια οικογένεια σαν τη δική μας. Μόνο που στο ξύλινο πάτωμα αυτού του διαμερίσματος υπήρχε σκαλισμένη μια ολόκληρη κατσαριδούπολη. Στην πόλη αυτή επικρατούσαν τρεις βασικοί νόμοι: 1ον... Απαγορεύεται η κυκλοφορία στους χώρους του διαμερίσματος κατά τη διάρκεια της ημέρας. 2ον... Απαγορεύεται να σκαρφαλώνετε σε ψηλότερα σημεία του διαμερίσματος, όπως πατάρι, ταβάνι, τοίχοι κλπ. 3ον... Απαγορεύεται να αφήνεις πίσω σου οποιοδήποτε σημάδι που μπορεί να φανερώσει την ύπαρξή μας. Σ΄ αυτή την πόλη ζούσε μια μικρή κόκκινη κατσαρίδα, η Ιωάννα. [...]" Το συναρπαστικό -γεμάτο απρόοπτα- ταξίδι της μικρής κατσαρίδας Ιωάννας από ένα διαμέρισμα της πόλης μέχρι το δρόμο, τον υπόνομο, το Υπερωκεάνειο "Ποσειδών", την Αλάσκα, την Αμερική και από εκεί στο φεγγάρι.

Θανάσης Δήμου (Εικονογράφος)

Ο Θανάσης Δήμου γεννήθηκε στην Καβάλα στις 21.7.1974. Σπούδασε στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2001 αποφοίτησε από τη σχολή του Θεάτρου Τέχνης και έκτοτε έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με διάφορα θεατρικά σχήματα. Έχει εικονογραφήσει βιβλία, διαφημιστικά έντυπα, θεατρικά προγράμματα. Η "Χειμωνιάτικη ιστορία" είναι το πρώτο του βιβλίο.

Βασίλης Μαυρογεωργίου

Βασίλης Μαυρογεωργίου (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου γεννήθηκε το 1979. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή "Αρχή" της Νέλλης Καρρά το 2002. Έχει παίξει σε παραστάσεις ελλήνων και ξένων συγγραφέων στο Θέατρο Αμόρε, στο Θέατρο Πορεία, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, κ.ά.. Το έργο του "Κατσαρίδα", σε κείμενο και σκηνοθεσία του ίδιου, παίχτηκε για πρώτη φορά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, το 2004, και, στη συνέχεια, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου μεταξύ 2004-2006, στο Θέατρο Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη, και στο Θέατρο Βρετάνια, το 2007, με μεγάλη επιτυχία. Έγραψε, επίσης, και σκηνοθέτησε τα εξής έργα: "Φι", μαζί με τον Αργύρη Ξάφη (Θέατρο Μικρή Πόρτα, 2005), "Το βέλος που δεν πληγώνει" (θέατρο για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία & ιδρύματα: 2006, 2007) και "Μόνο την αλήθεια Ι & II", μαζί με τη Μαρία Φιλίνη (Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2007, 2008). Ήταν βοηθός χορογράφου στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004. Διδάσκει αυτοσχεδιασμό στη δραματική σχολή "Αρχή" της Νέλλης Καρρά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
40
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.12 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση