Κάτω από τη φωτιά, η μουσική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κάτω από τη φωτιά, η μουσική

Νίκος Α. Καραγεώργος

Στην οδό Ουίλσον, στη γωνία που τελειώνει με τον αριθμό 16, στέκεται εδώ και χρόνια, σαν άθαφτο απομεινάρι μιας άλλης εποχής, ένας σκουριασμένος, αν και μεγαλοπρεπής, άφωτος λυχνοστάτης. Στέκεται εκεί δίπλα σε μια τσιμεντένια κι άχαρη κολόνα της ΔΕΗ, αντιστεκόμενος στις σύγχρονες μορφές ηλεκτροδότησης και στις αναμορφώσεις που υπέστη η περιοχή.
Μελαγχολικός, με την από καιρό άβαφη θωριά του, περιμένει τον επόμενο διαβάτη που θα σταθεί κάτω από το ονειρικό φως του, να σκεπάσει τις μοναχικές του σκέψεις, να γλυκάνει την ασυντρόφευτη καρδιά του. Φως δεν έχει, μα εκείνος, εγκλωβισμένος στη δική του εποχή, αυταπατάται και περιμένει. Περιμένει και περιμένει μέχρι να ξηλωθεί.
Αυτές είναι οι ιστορίες του..


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Α. Καραγεώργος (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Α. Καραγεώργος γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1978. Διαμένει έως τώρα στην αγαπημένη του πόλη, την Αθήνα. Από τα σχολικά χρόνια ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με ειδίκευση στους τομείς Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας ως σύμβουλος πωλήσεων της Φολκσβάγκεν. Το "Κάτω από τη φωτιά η μουσική" είναι το πρώτο του βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
161
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.182 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Κάτω από τη φωτιά η μουσική του Νίκου…

★ ★ ★ ★ ★

Κάτω από τη φωτιά η μουσική του Νίκου Καραγεώργου Δέκα μικρές γλυκόπικρες ιστορίες. Με φανερούς ή κρυφούς ήρωες. Δέκα πολύ δυνατά αφηγήματα. Απλά, καθημερινά, δοσμένα με γλαφυρό τρόπο, με έννοια, με διακειμενικά παιγνίδια, εγγενείς αντιφάσεις. Με γλώσσα δουλεμένη στην εντέλεια, με φόβους και αγωνίες, έρωτες, ενοχές και παλιές αμαρτίες, προβληματισμούς και υπαρξιακές αναζητήσεις. Με τα άψυχα να αποκτούν ψυχή και να ανταγωνίζονται τα έμψυχα. Εικόνες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όπου δεν υπάρχει κεντρικό πρόσωπο, όλοι είναι πρωταγωνιστές. Ο Νίκος Καραγεώργος σε αυτό το πρώτο του βιβλίο, που αποτελεί εχέγγυο για τη μελλοντική του δουλειά, συνθέτει ένα μωσαϊκό χαρακτήρων έμψυχων και άψυχων με εξαιρετική δεξιοτεχνία. Ο λυχνοστάτης – η πρώτη από τις δέκα μικρές "αμαρτίες" – παρότι άφωτος, φωτίζει σιωπηρός τα γεγονότα που ακολουθούν και προϊδεάζει για τα υπόλοιπα. Κανή Καραβά

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 14/01/2015)