Ιστορίες Ολυμπιακής τρέλας και λατρείας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορίες Ολυμπιακής τρέλας και λατρείας

Ο θρύλος του θρύλου

Νίκος Μαυρωνάς

`Ο Θρύλος του Θρύλου`
Ένα ταξίδι στην ιστορία μοιράζεται με τους αναγνώστες του βιβλίου ο συγγραφέας, ένα συναρπαστικό ταξίδι για τους `θρυλοπιστούς` με πλήθος εικόνων και πληροφοριών που δίνουν το στίγμα μιας εποχής. . .
`Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς δεν είναι απλά ένας ένδοξος αθλητικός σύλλογος. Είναι κάτι αφάνταστα πιο μεγάλο! Το λέει το όνομά του. Ο Ολυμπιακός είναι σύνδεσμος, δηλαδή, ο Ολυμπιακός μάς κρατά ενωμένους παρά τις αντιθέσεις, τη διαφορετικότητά μας, την κοινωνική μας τάξη, τα πολιτικά μας πιστεύω και όσα μας χωρίζουν. Γι` αυτό το λόγο την ιστορία του Ολυμπιακού, τη γράψαμε, τη γράφουμε και θα συνεχίσουμε να τη γράφουμε σαν Ολυμπιακός Σύνδεσμος, δηλαδή, διοικούντες, παίκτες και Ολυμπιακός λαός, συλλογικά!
Σε αυτή την ιστορία ταξίδεψα παρέα με το δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Μαζί είδαμε τον Βάζο να ταπεινώνει τους `μπριγιαντίνηδες`, τον Θεοδωρίδη από τα αποδυτήρια της Λεωφόρου να βρίσκεται στον Πειραιά, κάναμε στάση στο γαλατάδικο του Υφαντή, είδαμε τα φώτα της Λέσχης του Ολυμπιακού να ανάβουν για έναν ακόμα τίτλο! Ακούσαμε τις ιστορίες του Μπαζίνα, είδαμε τον παλαιστή Καμπαφλή να γίνεται ασπίδα για τους οπαδούς του Ολυμπιακού και τον Σταυρίδη να πανηγυρίζει μοναδικά, χορέψαμε χασαποσέρβικο μπροστά στον Τσιτσάνη τα τραγούδια του Περπινιάδη, υμνήσαμε τον Ολυμπιακό του Μπούκοβι! Μοιραστήκαμε με τον Μποτίνο τις αναμνήσεις του, πέσαμε στη θάλασσα για να γιορτάσουμε το κύπελλο του 68, κλάψαμε πάνω από το μνήμα του Αριστείδη! Γνωρίσαμε το μικρό Δεληκάρη γεμάτο συστολή μπροστά στο γίγαντα Σιδέρη και τον ακολουθήσαμε μόρτη και αλάνι, πια, στην ομαδάρα του τεράστιου Νίκου Γουλανδρή!...`


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Μαυρωνάς

Νίκος Μαυρωνάς (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Μαυρωνάς γεννήθηκε το 1959 στο Νησάκι της Κέρκυρας και είναι καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης. Ασχολείται συστηματικά με την ιστορία του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Κέρκυρα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
142
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.16 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση