Ιστορίες για αγρίους και... άλλους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορίες για αγρίους και... άλλους

Storytelling, η τέχνη και η τεχνική της αναπαραστατικής αφήγησης ιστοριών

Δημήτρης Βιντζηλαίος

27.00€ -11% 24.03€

Η δύναμη του Storytelling για να πείσουμε, να επηρεάσουμε και να ενεργοποιήσουμε στην επιχείρηση, την κοινωνία και την πολιτική.
Περιέχει πάνω από 100 παραδείγματα χρήσης ιστοριών, μεθόδους και ασκήσεις.

Ποια είναι η ιστορία σου; Ποιος είσαι; Από πού έρχεσαι; Τι θέλεις; Εάν θέλετε να επηρεάσετε άλλους, θα πρέπει να απαντήσετε αυτές τις ερωτήσεις. Δεν έχει σημασία εάν προτείνετε μια ριψοκίνδυνη επένδυση, εάν προσπαθείτε να κλείσετε μια συμφωνία, εάν ηγείστε μιας κοινωνικής ομάδας για κάποιο σκοπό. Συνειδητά ή ασυνείδητα, αφηγείστε μια ιστορία. Εάν την πείτε καλά, θα εμπνεύσετε και θα ενεργοποιήσετε τους ανθρώπους που την ακούνε.

Για περισσότερο από μία δεκαετία ο Δημήτρης Βιντζηλαίος εφαρμόζει μαθήματα και εμπειρίες που απέκτησε από την ενασχόλησή του με το θέατρο στις υπηρεσίες προσωπικής και εταιρικής ανάπτυξης που παρέχει μέσω της εταιρείας ΡΡΡ.

Ο Δημήτρης Βιντζηλαίος μάς θυμίζει ότι η ιστορία είναι το παλαιότερο εργαλείο επιρροής αλλά και το ισχυρότερο. Μας δίνει πάνω από 100 παραδείγματα αποτελεσματικής χρήσης ιστοριών από τη μυθολογία, τη ζωή και τον επιχειρηματικό κόσμο. Διδάσκει με θεωρία και ασκήσεις μια καινοτομική
μέθοδο 9 βημάτων που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε μια δυναμική επικοινωνία ακόμα και μπροστά σε αρνητικά διακείμενο κοινό.

Θα μάθετε το πώς και το γιατί:
- Να χρησιμοποιείτε την ιστορία ως μέσο επιρροής, ειδικότερα σε ακροατές που είναι κυνικοί ή απαθείς, που αισθάνονται πικραμένοι, αδικημένοι και απελπισμένοι.
- Να χρησιμοποιείτε στρατηγικά επιλεγμένες ιστορίες για να προωθήσετε ένα σκοπό, μια ιδέα ή ένα
προϊόν.
- Να χρησιμοποιείτε μια μέθοδο 9 βημάτων για να αναπαριστάνετε ελκυστικές ιστορίες.
- Να περνάτε το μήνυμά σας και να εξασφαλίζετε μέγιστη δέσμευση για δράση.
- Να προωθείτε το μήνυμά σας με φράσεις που μαγνητίζουν.
- Να βγαίνετε στο κοινό με αυτοπεποίθηση, ακολουθώντας έναν δικό σας τρόπο, και να στέκεστε
εκπέμπωντας δύναμη, χρησιμοποιώντας όλα τα εκφραστικά σας μέσα.
- Να ζωντανεύετε και να κάνετε ελκυστικές τις αποξηραμένες και τις ανιαρές πληροφορίες.

Δημήτρης Βιντζηλαίος (Συγγραφέας)

O Δημήτρης Βιντζηλαίος έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής σε ελληνικές εταιρείες πληροφορικής. Εργάστηκε επί επτά χρόνια στην πολυεθνική εταιρία Hewlett Packard S.A. σε θέσεις Υποστήριξης Πελατών, Πωλήσεων και Marketing με δραστηριότητες στο χώρο τής Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ελλάδας. Η εμπειρία του καλύπτει πολλούς νευραλγικούς τομείς τής επιχείρησης. Είναι πτυχιούχος τού Πανεπιστημίου Αθηνών (1980), κάτοχος δύο μεταπτυχιακών (MSc & MEng) από το Πανεπιστήμιο του Michigan (1984) και Υποψήφιος Διδάκτωρ τού Πανεπιστημίου Middlesex στο Ηνωμένο Βασίλειο, με θέμα την Οργανωσιακή Ψυχολογία. Έχει ολοκληρώσει τριετές πρόγραμμα σπουδών στη θεατρική επικοινωνία και το θεατρικό παιχνίδι με τον Λάκη Κουρετζή. Επίσης, έχει ολοκληρώσει Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σωματικού Θεάτρου και Αυτοσχεδιασμού που διήυθυναν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Φιλίππογλου και η χορογράφος Φρόσω Κορρού. Χρησιμοποιεί θεατρικές τεχνικές για το σχεδιασμό εργαστηρίων βιωματικής μάθησης, επικοινωνίας, storytelling, ηγεσίας, ανάπτυξης σχέσεων, καθώς και για εργαστήρια ανάπτυξης παραγόντων τής συναισθηματικής νοημοσύνης. Για περισσότερο από μία δεκαετία ο Δημήτρης Βιντζηλαίος εφαρμόζει μαθήματα και εμπειρίες που απέκτησε από την ενασχόλησή του με το θέατρο στις υπηρεσίες προσωπικής και εταιρικής ανάπτυξης που παρέχει μέσω της εταιρείας ΡΡΡ. H εταιρεία ΡΡΡ δραστηριοποιείται πάνω από είκοσι χρόνια στο Training Consulting σχεδιάζοντας, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας συστήματα ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού για μικρούς και μεγάλους οργανισμούς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
328
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.505 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση