Ιστορία της πολιτικής σκέψης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορία της πολιτικής σκέψης

Από το Μεσαίωνα μέχρι την Αναγέννηση

Janet Coleman

35.00€ -30% 24.50€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602184646

 • Κατηγορίες:

  Πολιτική | Οικονομία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2006

 • Εκδότης

  Κριτική

Στο εισαγωγικό αυτό σύγγραμμα, η Janet Coleman ασχολείται με τους κορυφαίους διανοητές που συνέβαλαν στην κατασκευή της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Επιχειρεί να εντοπίσει και να αναπαραστήσει τη διαδικασία ανάδειξης του «κράτους», και των ευρωπαϊκών πολιτικών θεωριών που θεμελίωσαν την ύπαρξή του. Στον τόμο αυτό εξετάζει τους στοχαστές του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Χρησιμοποιεί σχόλια των σύγχρονων ερευνητών με ειδίκευση στη φιλοσοφία, τη σύγχρονη πολιτική θεωρία καθώς και στην ιστορία και τη θεολογία του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, για να δείξει ότι τα επιχειρήματα των θεωρητικών της εποχής δείχνουν να διέπονται από λογική και συνοχή αν καταφέρουμε να κατανοήσουμε τα ερωτήματα που προσπαθούσαν να απαντήσουν. Η Coleman αξιοποιεί πρόσφατους σχολιασμούς πανεπιστημιακών δασκάλων που ειδικεύονται στη φιλοσοφία, στη σύγχρονη πολιτική θεωρία, στις κλασικές γλώσσες και τους πολιτισμούς, στην ιστορία και τη θεολογία. Το σύγγραμμα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σπουδαστών της φιλοσοφίας, της ιστορίας και της πολιτικής, αφού επιχειρεί να τοποθετήσει τις ιδέες στο ιστορικό τους περιβάλλον, να τις εξηγήσει και να δώσει τροφή για σκέψη πάνω στα μεγάλα έργα της πολιτικής θεωρίας.

Γεώργιος Ε. Χρηστίδης (Μεταφραστής)

Ο Γεώργιος Ε. Χρηστίδης διδάσκει στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών της Φλώρινας του Α.Π.Θ., ως Ειδικός Επιστήμονας με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις στα Βαλκάνια και στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης με αντικείμενο Government and Politics in Southeast Europe. Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Exeter (Μεγ. Βρετανία).

Janet Coleman (Συγγραφέας)

H Janet Coleman είναι καθηγήτρια της αρχαίας και μεσαιωνικής πολιτικής σκέψης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του London School of Economics and Political Science. Έχει διδάξει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Exeter University και στη Σχολή Ιστορίας του πανεπιστημίου Cambridge. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Yale και στην Ecole Pratique des Hautes Etudes του Παρισιού. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και είναι ιδρυτικό μέλος και συνεπιμελήτρια του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού "History of Political Thought".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
581
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.995 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση