Ιστορία της περσικής αυτοκρατορίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορία της περσικής αυτοκρατορίας

Albert T. Olmstead

36.21€ -28% 26.07€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789602104064

 • Κατηγορίες:

  Εθνολογία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2002

 • Εκδότης

  Οδυσσέας

Στους πρόποδες του Όρους του Ελέους, στη νοτιανατολική γωνιά της Περσίας, ο Δαρείος ο Μέγας οικοδόμησε την πρωτεύουσά του, την Περσέπολη, σύμβολο του περσικού μεγαλείου επί δύο αιώνες. Με κέντρο της εξουσίας αυτή την πόλη, η Αχαιμενιδική Αυτοκρατορία εκτεινόταν την εποχή της ακμής της από τον Νείλο και την Ελλάδα στα δυτικά ως την Ινδία στα ανατολικά. Έχοντας θέσει υπό τον έλεγχό της τις κύριες αρτηρίες που συνέδεαν την Ανατολή με τη Δύση, υπήρξε πεδίο συνάντησης των μεγαλύτερων πολιτισμών του αρχαίου κόσμου. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η ιστορία της κρίσιμης περιόδου που ξεκινά με τον Κύρο και την επέκταση της περσικής εξουσίας προς την κατεύθυνση της Ελλάδας και τελειώνει με την πυρπόληση της Περσέπολης από τον Μεγάλο Αλέξανδρο. Ο A.T. Olmstead συγκέντρωσε άγνωστο ως τότε υλικό συνθέτοντας μια αφήγηση με θέμα τη ζωή, την ιστορία και τη σκέψη των Περσών, παρουσιασμένη για πρώτη φορά από τη δική τους οπτική γωνία και όχι από την παραδοσιακή ελληνική σκοπιά. Με την αφήγηση αυτή ο συγγραφέας μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκαν η επιστήμη, η λογοτεχνία, η γλώσσα και οι μύθοι της αρχαιότητας μέσα από την ανάμιξη ενός πλήθους πολιτισμών συντελώντας στη διαμόρφωση του πολιτισμού μας.

Εύα Πέππα (Μεταφραστής)


Albert T. Olmstead (Συγγραφέας)

Ο Albert T. Olmstead ήταν καθηγητής Ανατολικής Ιστορίας στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
828
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.828 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Η Ιστορία της Περσικής Αυτοκρατορίας είναι ένα…

★ ★ ★ ★ ★

Η Ιστορία της Περσικής Αυτοκρατορίας είναι ένα ολοκληρωμένο και βαρυσήμαντο έργο ενός καταξιωμένου ιστορικού - μελετητή της ιστορίας- του A.T.Olmstead. Η δυναστεία των Αχαιμενιδών και οτιδήποτε εμπεριέχεται σε κείνα τα ιστορικά χρόνια απασχολούν τον ιστορικό Οlmstead, ο οποίος στο ογκώδες βιβλίο του καταγράφει και εξυμνεί τις παραδόσεις και τα αρχαία έθιμα ενός σημαντικότατου λαού, των Περσών, ενώ παράλληλα μας παρέχει άφθονες πληροφορίες και για τους υπόλοιπους λαούς με τους οποίους η ιστορία των Περσών συνδέεται, όπως οι Αιγύπτιοι, οι Φοίνικες, οπωσδήποτε οι Έλληνες, οι Ασσύριοι, κτλ. Σε τούτο το βιβλίο η καταγραφή της ιστορίας γίνεται με βάση τις αρχαίες πηγές (Ηρόδοτος, Αρριανός, κ.ά.) και σίγουρα τις νεότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις όπως και τα κείμενα των μελετητών του 19ου και του 20ού αιώνα.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 07/07/2014)