Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ηπείρου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ηπείρου

Από το 1850 έως τα τέλη του 20ού αιώνα

Jean - Michel Gaillard

Anthony Rowley

26.09€ -27% 19.05€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789600802955

 • Κατηγορίες:

  Εθνολογία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2003

 • Εκδότης

  Σιδέρης Ι.

Το να γράψεις μια ιστορία της ευρωπαϊκής ηπείρου σημαίνει να εξιστορήσεις, ξεκινώντας από το 1850, την περιπετειώδη διαδρομή των τριών σύγχρονων εννοιών-ιδεών των οποίων η Ευρώπη υπήρξε η κοιτίδα: του φιλελευθερισμού, του σοσιαλισμού, του έθνους-κράτους. Οι προσωπικότητες που ενσάρκωσαν και οι λαοί που ασπάστηκαν τις ιδέες αυτές αγωνίστηκαν για την υλοποίηση των οραμάτων τους. Είναι αλήθεια πως, αυτή η ευρωπαϊκή ήπειρος έζησε και ζει ακόμη στον ακανόνιστο ρυθμό των διχασμένων παρορμήσεων και των φονικών παθών. Η μελέτη αυτή δεν, παραθέτει την ξεχωριστή ιστορία κάθε κράτους. Εξετάζει την ευρωπαϊκή ήπειρο στη σφαιρικότητά της και μεθοδολογικά έχει αποφασίσει να την αντιμετωπίσει ως έναν ιστορικό δρώντα, διάδοχο συνόλων που πάντα απειλούνται από μια κρίση και ονειρεύονται διάφορες ενοποιητικές διαδικασίες. Για να επιτευχθεί αυτό προτείνεται μια χρονολογική δομή, σε έξι μέρη. Δομή που επιτρέπει να συνδυαστεί το πανόραμα του ατέλειωτου χρόνου με τις θεματικές προσεγγίσεις και τις ιδιαίτερες μελέτες. Τεκμηριωμένο με βάση την ιστορία κάθε ευρωπαϊκού κράτους, αλλά και τα παγκόσμια ιστορικά γεγονότα, το βιβλίο αυτό είναι επίσης ένα δοκίμιο σχετικά με τα ερωτήματα που εξακολουθεί να γεννά το παρελθόν, καθώς και με εκείνα που δημιουργεί το μέλλον.

Αλίκη Σαλίμπα (Μεταφραστής)


Παναγιώτα Θ. Σαλίμπα (Μεταφραστής)


Jean - Michel Gaillard

Jean - Michel Gaillard (Συγγραφέας)

Ο Jean-Michel Gaillard είναι απόφοιτος της Ecole Normale Superieure του Saint-Cloud. Κάτοχος του ειδικού τίτλου εξειδίκευσης για διδασκαλία στη Μέση Εκπαίδευση και διδάκτωρ στην Ιστορία είναι απόφοιτος της περίφημης γαλλικής ΕΝΑ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης). Διετέλεσε διπλωματικός σύμβουλος της Γαλλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μετέχει στη συντακτική επιτροπή της επιθεώρησης L΄Histoire.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Anthony Rowley

Anthony Rowley (Συγγραφέας)

O Antony Rowley είναι κάτοχος του ειδικού τίτλου εξειδίκευσης για διδασκαλία στη Μέση Εκπαίδευση και διδάκτωρ στην Ιστορία. Διδάσκει στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι και είναι λογοτεχνικός σύμβουλος των εκδόσεων Plon-Perrin.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
703
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
1.151 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση