Ιστορία της ελληνικής γλώσσας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορία της ελληνικής γλώσσας

Από τις αρχές έως την ύστερη αρχαιότητα

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Κώστας Βαλάκας

63.90€ -11% 56.87€

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Βαλάκας (Συγγραφέας)

Δίδαξε στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (1990-1997) και, από το 1998, διδάσκει ως Αναπληρωτής Καθηγητής της εμηνείας και της θεωρίας του αρχαίου ελληνικού δράματος, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η έρευνα και οι δημοσιεύσεις του για το αρχαίο ελληνικό δράμα, κυρίως την τραγωδία, αναφέρονται στην χρήση της μυθολογικής παράδοσης και του ποιητικού λόγου, στις παραστάσεις, στην πολιτική και αισθητική θεωρία του κλασσικού θεάτρου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρυσούλα Βεληγιάννη - Τερζή (Συγγραφέας)

Η Χρυσουλά Βεληγιάννη-Τερζή είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια αρχαίας ιστορίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλιος Ανδρέου (Συγγραφέας)

Ο Στέλιος Ανδρέου είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιoλογίας του ΑΠΘ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Βασιλάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ignacio - Javier Adiego (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Α. Φ. Χριστίδης (Επιμέλεια)

Ο Α. Φ. Χριστίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1946. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Campridge της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι καθηγητής γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Διευθύνει επίσης το Τμήμα Γλωσσολογίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και μετέχει στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη). Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία "Γλώσσα, πολιτική, πολιτισμός"(1999, Πόλις), "Όψεις της γλώσσας" (2002, Νήσος) και έχει επιμεληθεί το βιβλίο "Ιστορία της ελληνικής γλώσσας: από τις αρχές έως στην ύστερη αρχαιότητα (2001, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας & Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών).

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Δερματόδετο
Σελίδες:
1213
Διαστάσεις:
28χ20
Βάρος:
2.573 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση