Ηρωίδες (1-15)
zoom in
35.00€ -30% 24.43€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789600122398

 • Κατηγορίες:

  Λατινική Γραμματεία

 • Έτος κυκλοφορίας

  2021

 • Εκδότης

  Gutenberg

Ποια παράπονα είχε η Πηνελόπη από τον Οδυσσέα που απουσίαζε επί είκοσι συναπτά έτη; Τι περιείχε η επιστολή της Διδώς προς τον Αινεία που την εγκατέλειψε και αναχώρησε για την Ιταλία; Σε ποια γλώσσα ήταν γραμμένο το γράμμα της Βρισηίδας στον Αχιλλέα; Πόση αγάπη ή μίσος περιείχε η επιστολή της Μήδειας προς τον Ιάσονα; Τι έγραψε στο δικό της γράμμα προς τον Ιάσονα η Υψιπύλη, αντίζηλος της Μήδειας; Μήπως το γράμμα της Φαίδρας προς τον Ιππόλυτο του στοίχισε τη ζωή; Γνώριζε άραγε η Λαοδάμεια πως ο νιόπαντρoς Πρωτεσίλαος , στον οποίο έγραφε επιστολή, ήταν ήδη νεκρός ; Πού βρήκε η Αριάδνη γραφική ύλη στην έρημη Νάξο για να γράψει γράμμα στον Θησέα που την εγκατέλειψε; Απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά παράξενα και αναπάντεχα ερωτήματα βρίσκει κανείς διαβάζοντας τις Ηρωίδες του Οβίδιου (43 π.Χ. – 17 μ.Χ.) , μια συλλογή δέκα πέντε ευφάνταστων ποιητικών επιστολών που στέλνουν γνωστές γυναίκες του μύθου στους αγαπημένους τους . Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη έμμετρη νεοελληνική μετάφραση των Ηρωίδων (1- 1 5) στο σύνολό τους , η οποία συνοδεύεται από κατατοπιστική εισαγωγή και αναλυτικά ερμηνευτικά σχόλια.
Publius Naso Ovidius

Publius Naso Ovidius (Συγγραφέας)

Ο Πάπλιος Οβίδιος Νάσων (γνωστός ως Οβίδιος) ήταν Ρωμαίος ποιητής (43 π.Χ.-18 μ.Χ.) γνωστός περισσότερο για το έργο του "Μεταμορφώσεις".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Μεταφραστής)


Χαρίλαος Μιχαλόπουλος

Χαρίλαος Μιχαλόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Χάρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1978. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη λατινική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Leeds (Μ. Βρετανία), όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (PhD). Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά και έχουν συμπεριληφθεί στην "Ανθολογία Νέων Ποιητών" που εκδόθηκε από το περιοδικό "Μελωδία" το 2000 και στην "Ανθολογία της Γενιάς του ΄90" με τίτλο "Η Γεωμετρία μιας αθέατης γενιάς", εκδ. Μανδαγόρας, Αθήνα 2002. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές: "Ψηφιδωτό", Καβάλα 1995, "Γεωγραφία δωματίου", εκδ. Στοχαστής, Αθήνα 2000.

Βάιος Κ. Βαϊόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Βάιος Κ. Βαϊόπουλος είναι διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει Λατινική γλώσσα και Λογοτεχνία. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη λατινική λογοτεχνία της αυγούστειας περιόδου αλλά και με το ζήτημα της μετάφρασης της αρχαίας ελληνικής γραμματείας στη λατινική κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, καθώς και με την αρχαία ιατρική γραμματεία και την επιρροή της σε νεότερα ιατρικά και περιηγητικά κείμενα. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ιστορική Δημογραφία". Στις κυριότερες μελέτες του συγκαταλέγονται: "Η έννοια της ελπίδας στη ρωμαϊκή ελεγειακή ποίηση" (Αθήνα 1999), "Ο ελεγειακός ήρωας caelo missus" (Αθήνα, 2000, εκδ. Σταμούλης), επίσης άρθρα του στους συλλογικούς τόμους "Η μίμηση στη λατινική λογοτεχνία" (Αθήνα 1996), "Μεταφραστική θεωρία και πράξη στη λατινική γραμματεία" (Θεσσαλονίκη 2003), "Γλώσσα, λογοτεχνία και πολιτισμός στο Αιγαίου" (Αθήνα, 2005), καθώς και σε φιλολογικά περιοδικά.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
639
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.324 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση