Ιωάννης Σγουρδάκης, δήμαρχος Ορχομενίων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιωάννης Σγουρδάκης, δήμαρχος Ορχομενίων

Δήμαρχος Ορχομενίων, Η ζωή και το έργο του

Νικόλαος Τασιόπουλος

23.00€ -10% 20.70€


Αποτελεί τη Β΄έκδοση του εν λόγω βιβλίου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται νέες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Ορχομένιου δημάρχου Ιωάννη Σγουρδάκη.

Επίσης καταχωρήθηκε ολόκληρο το βιβλίο που συνέγραψε ο δήμαρχος και εκδόθηκε το 1874 με τίτλο « Ἄριστος ὁδηγός. Ἡ πεῖρα περὶ τοῦ τὶς πταίει καὶ τοῦ τὶ τὸ ἰαματικὸν φάρμακον τῆς φθισιώσης  Ἑλλάδος».

Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή και το αυτοδιοικητικό και συγγραφικό έργο του μακροβιώτερου δημάρχου Ορχομενίων Ιωάννη Σγουρδάκη (1812 - περίπου 1880). Ο Ιωάννης Σγουρδάκης ήταν μαθητής των λογίων Νεοφύτου Δούκα και Αποστόλου Κωνσταντά.

Ο Σγουρδάκης διετέλεσε συνεχώς δήμαρχος Ορχομενίων για 23 χρόνια (1856-1879) και παρουσίασε πρωτοποριακό αυτοδιοικητικό έργο και συνέγραψε ένα σημαντικό βιβλίο για τα πολιτεύματα της Ελλάδας από το 1828 έως το 1874. Όραμά του ήταν η αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού αντλεί κανείς πολλές και σημαντικές, άγνωστες έως τώρα, πληροφορίες  για την νεότερη ιστορία της πόλης  του Ορχομενού Βοιωτίας.

Το έργο αυτό είναι πρωτοποριακό και βασίσθηκε κυρίως σε άγνωστες έως τώρα γραπτές πηγές.

Νικόλαος Τασιόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
324
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.743 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση