Ημερολόγιο κοινωνικής νοημοσύνης 2011
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ημερολόγιο κοινωνικής νοημοσύνης 2011

Σοφία Μαντουβάλου

Πώς επηρεάζουν οι άλλοι τα συναισθήματά σου και πώς εσύ τα δικά τους;

Το ημερολόγιο που κρατάς στα χέρια σου, είναι ένας καθρέφτης των σχέσεων όπου επί 365 ημέρες, μπορείς να αναγνωρίζεις τον εαυτό σου και να κατανοείς τους άλλους.
Με χιούμορ και φαντασία σου υπενθυμίζει πως τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά. Για να ζήσεις καλά σ` αυτόν τον κόσμο, χρειάζεσαι υγιείς ανθρώπινες σχέσεις. Αυτό απαιτεί ένα μυαλό με καρδιά και μια καρδιά με μυαλό. Η φύση σου έχει δώσει την ικανότητα να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου και την εσωτερική δύναμη να αναπτύσσεις θετικές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου. Έχεις ένα ταλέντο που μπορείς να το καλλιεργείς κάθε μέρα. Λέγεται κοινωνική νοημοσύνη. Οι αρετές ενός μυαλού με ζεστή καρδιά είναι στο χέρι σου.

Σοφία Μαντουβάλου

Σοφία Μαντουβάλου (Συγγραφέας)

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 1949. Από το πρωί "βρέχει καρεκλοπόδαρα". Σημάδι πως ένα ακόμα "περίεργο καπέλο" γεννιέται. Όνομα: Σοφία. Επάγγελμα: "βροχοποιός". Κι ένα διαβατήριο γεμάτο σφραγίδες. Μεγάλη περιπέτεια. Ένα μεγάλο μέρος από τα παιδικά και τα νεανικά μου χρόνια έζησα έξω από την Ελλάδα. "Ζήτω! Καλό και βροχερό σου ταξίδι!" φώναζαν γνωστοί και φίλοι. Σπούδασα ψυχολογία, εκπαιδευτική τεχνολογία, σκηνοθεσία και... ονειροφανταστική. "Παιδί μου, πάψε να ζεις στα σύννεφα", μου έλεγε η μητέρα μου. "Ένας βροχοποιός πρέπει να διαλέξει το μελλοντικό του επάγγελμα". Στον Καναδά διδάσκω στο ελληνικό σχολείο και στο πανεπιστήμιο σεναριογραφία, παραγωγή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού. Στην Αμερική σχεδιάζω, γράφω και εμψυχώνω εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Μουσείο Παιδικής Φαντασίας του Κλίβελαντ. Στην Ελλάδα εργάζομαι στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση ως ειδικός στην εκπαίδευση με τις σύγχρονες τεχνολογίες. Τι επάγγελμα θα ακολουθήσω; Μα εκείνο που μου αρέσει περισσότερο! Θα γράφω βιβλία για παιδιά. Θα συνεχίσω να παίρνω ένα κομματάκι από την πραγματικότητα, να το ντύνω με όνειρο και φαντασία και να φτιάχνω μια καινούργια πραγματικότητα: ένα σύγχρονο παιδικό παραμύθι.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δέσποινα Καραπάνου

Δέσποινα Καραπάνου (Εικονογράφος)

Η Δέσποινα Καραπάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Έκανε σχέδιο και ζωγραφική στο εργαστήριο του Γιώργου Πανουτσόπουλου και σπούδασε animation στο Surrey Institute of Art & Design στην Αγγλία. Από το 1998 ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Ημερολόγιο
Σελίδες:
336
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.509 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση