Ημερολόγιο 2009: Ήπειρος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ημερολόγιο 2009: Ήπειρος

Πέτρινος μόχθος, πικρή ξενιτιά

20.29€ -27% 14.81€

Το ημερολόγιο για το 2009 με τίτλο "Ήπειρος: Πέτρινος μόχθος, πικρή ξενιτιά" σε επιμέλεια Δημήτρη Ελ. Ράπτη εντάσσεται στη σειρά ημερολογίων "Πατριδογνωσία". Η Ήπειρος και οι άνθρωποί της παρουσιάζονται μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, πλούσιες ιστορικές και λογοτεχνικές αναφορές, μύθους, οικογενειακές ιστορίες, μνήμες, συνήθειες, γεύσεις, ποιήματα και τραγούδια.
Ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό μικρών αφηγήσεων που στο σύνολό τους συνιστούν το μεγάλο αφήγημα της ηπειρώτικης χώρας και των κατοίκων της.

Δημήτριος Ράπτης (Επιμέλεια)

Ο Δημήτριος Ράπτης γεννήθηκε στο Μυρόφυλλο Τρικάλων το 1952. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Ιωαννίνων (1970-1974). Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. εκπόνησε διδακτορική διατριβή στον Τομέα Λαογραφίας του ιδίου Πανεπιστημίου και το 1989 αναγορεύτηκε διδάκτορας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν/μίου Ιωαννίνων. Υπηρέτησε ως καθηγητής Φιλολογίας σε Γυμνάσια και Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τώρα είναι Λέκτορας στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Παν/μίου Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα λαογραφικού περιεχομένου σε επιστημονικά περιοδικά και αφιερωματικούς τόμους. Είναι μέλος της ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και άλλων επιστημονικών και πολιτιστικών σωματείων.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Ημερολόγιο
Σελίδες:
312
Διαστάσεις:
20x20
Βάρος:
0.702 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση