Ημερολόγια καραντίνας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ημερολόγια καραντίνας

50 + 9 βραβευμένα διηγήματα. Διαγωνισμός διηγήματος του Ιανού

Συλλογικό έργο

 • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

 • ISBN:

  9786185141813

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2020

 • Εκδότης

  Ιανός

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS η συλλογή διηγημάτων με τίτλο Ημερολόγια Καραντίνας. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο.

 

Για τρίτη συνεχή χρονιά, μέσα από τον Διαγωνισμό Διηγήματος της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS, δόθηκε η ευκαιρία σε σύγχρονους λογοτέχνες να ξεδιπλώσουν το συγγραφικό τους ταλέντο. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ο Γιάννης Ξανθούλης, ο Διονύσης Μαρίνος και ο Κωνσταντίνος Μπούρας βράβευσαν τα 50+9 καλύτερα διηγήματα. Πολλά από αυτά θίγουν θέματα μεγάλου κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος, με συναισθηματικό αντίκρισμα. Ένα πεζογραφικό πανόραμα της ελληνικής κοινωνίας τους μήνες της καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

 

Λίγα λόγια από τον Πρόλογο:

Είμαστε σίγουροι πως ο αναγνώστης θα βρει ιδιαίτερα κατατοπιστικό κι ενδιαφέροντα αυτόν τον τόμο, γιατί εκτός από το λογοτεχνικό ενδιαφέρον, το κοινωνιολογικό, εθνολογικό, θρησκειολογικό, πολιτικό και δημογραφικό στοιχείο αυτών των τεχνουργημάτων είναι ιδιαίτερα έντονο.

Σε επίπεδο θεματολογίας κυριαρχεί το θέμα του ανακαθορισμού των αξιών, της συμφιλίωσης με τον εαυτό μας και με τους «άλλους», αφού οι άλλοι είμαστε εμείς, η ανάγκη να αλλάξουμε τρόπους και συμπεριφορές έτσι ώστε να μην επιβαρύνουμε τόσο τη Γη και να αποκαταστήσουμε στο εγγύς μέλλον τις διασαλευθείσες οικολογικές ισορροπίες και λοιπά.

Ένας ενδιαφέρων διαγωνισμός, ακτινογραφία του φαντασιακού «σώματος» μιας κοινωνίας σε κρίση, από τα πλέον ενεργά και εναργή πνευματικά της κύτταρα.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
168
Διαστάσεις:
21x14.5
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση