Ηλεκτρονικές κοινότητες μάθησης
zoom in
13.78€ -33% 9.23€

Το βιβλίο αυτό έχει ως στόχο να συμπεριλάβει, σε μια ενιαία παιδαγωγική μορφή, θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία και υιοθέτηση Ηλεκτρονικών Κοινότητος Μάθησης (ΗΚΜ) προσεγγίζοντας προσεκτικά και αναλυτικά σχετικά εννοιολογικά θέματα, την Ευρωπαϊκή και Διεθνή πραγματικότητα στις ΗΚΜ, θέματα που αφορούν τη διαδικασία και τα μοντέλα ανάπτυξης ΗΜΚ αλλά και θέματα σχετικά με τη διαχείριση και τη λειτουργία τους.

Απευθύνεται σε φοιτητές και σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να προσεγγίσουν θέματα Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης και ειδικότερα θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση μέσω κοινοτήτων μάθησης στο Διαδίκτυο. Το βιβλίο λόγω της αναλυτικής και εκτενούς προσέγγισης του αντικειμένου των Ηλεκτρονικών Μαθησιακών Κοινοτήτων (ΗΜΚ) μπορεί επίσης να αποτελέσει εργαλείο δουλειάς για στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που εισηγούνται ή/και υλοποιούν δράσεις Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Α. Αποστολάκης (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Αποστολάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική, την επιχειρησιακή έρευνα και τη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, ενώ έχει διδακτορικό δίπλωμα στην ιατρική πληροφορική με εξειδίκευση στην επεξεργασία βιολογικών εικόνων και σημάτων. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας σε θέματα πληροφορικής στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤΕΙ Αθήνας. Σήμερα κατέχει την θέση του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Προγράμματος Πληροφορικής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην οποία διδάσκει το μάθημα "Συστήματα πληροφορικής υπηρεσιών υγείας" στους σπουδαστές του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή συνολικά δέκα βιβλίων σε θεματικά αντικείμενα της πληροφορικής και έχει σημαντικό ερευνητικό έργο σε θέματα ιατρικής πληροφορικής και εκπαίδευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηρακλής Βαρλάμης (Συγγραφέας)

Ο Ηρακλής Βαρλάμης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Πληροφοριακά Συστήματα στο πανεπιστήμιο UMIST του Manchester και έχει Διδακτορικό στην Πληροφορική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Σήμερα είναι Λέκτορας (Π.Δ. 407) στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μετα-διδακτορικός ερευνητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης διδάσκει το μάθημα "Οργάνωση και Διαχείριση Δυνητικών Κοινοτήτων" στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Δυνητικές Κοινότητες" του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείυυ Πανεπιστημίου. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά στο χώρο των δυνητικών κοινοτήτων και των εφαρμογών τους στην υγεία, στην προσέγγιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και στην εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθηνά Παπαδοπούλου (Συγγραφέας)

Η Αθηνά Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και υποψήφια διδάκτορας του Τομέα Αυτοματισμού και Ελέγχου του ιδίου τμήματος. Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας) και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
206
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.462 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση