Η Θοδωρούλα, ο Τεσσερομάτης και το αθάνατο νερό
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Θοδωρούλα, ο Τεσσερομάτης και το αθάνατο νερό

Ασπασία Κατσούλη - Συμεώνογλου

10.15€ -11% 9.03€

"Το αθάνατο νερό συμβολίζει το μεγάλο και το απραγματοποίητο όνειρο των ανθρώπων όλης της γης και όλων των εποχών. Με διαφορετικές παραλλαγές, ακόμη και με διαφορετικά ονόματα, το συναντά κανείς στις δοξασίες και στα παραμύθια πολλών λαών.
... Ο πιο όμορφος και ο πιο γενναίος απ` όλους τους Έλληνες ήρωες του Τρωικού πολέμου, όταν ήταν μικρός είχε μια εξαιρετική τύχη. Η Νηρηίδα μητέρα του Θέτις τον είχε πάρει και τον είχε βουτήξει μέσα στο νερό της Στυγός.
Η πράξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα για τον Αχιλλέα, ότι του μετέδωσε μια μορφή αθανασίας, γιατί ο μικρός είχε γίνει "άτρωτος"... Στο κάτω μέρος του ενός ποδιού, στη φτέρνα, βρισκόταν το μοιραίο σημείο του θανάτου. Ήταν το μέρος απ` όπου η ανήσυχη μάνα είχε κρατήσει το παιδί της. Δεν πήγε εκεί γύρω το νερό της Στυγός, γι` αυτό και δεν έγινε και το σημείο εκείνο "άτρωτο".
Παντογνώστης και θεός της μαντικής ο Απόλλων, γνώριζε αυτό το μυστικό. Και στην κατάλληλη στιγμή οδήγησε ίσια εκεί, στην τρωτή φτέρνα, τη σαΐτα του Πάρη. Ο όμορφος και γενναίος Αχιλλέας, ο άτρωτος και "θεοειδής" του Ομήρου, έπεσε κάτω νεκρός. Ακόμη και μ` αυτή τη μοναδική εξαίρεση, να αξιωθεί να τον λούσουν με το αθάνατο νερό, δεν έγινε δυνατό να νικήσει τον αδυσώπητο νόμο του θανάτου...".
(Κώστα Ρωμαίου, Το αθάνατο νερό, σ. 17 και σ. 20).

Άννα Μενδρινού

Άννα Μενδρινού (Εικονογράφος)

Η Άννα Μενδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών χαρακτική, με δάσκαλο τον Κώστα Γραμματόπουλο, και τέχνη του βιβλίου, με δασκάλους τον Κώστα Γραμματόπουλο και το Γιάννη Παπαδάκη. Αποφοίτησε το 1968 από το εργαστήρι Χαρακτικής με ένα βραβείο και δύο επαίνους και το 1969 από το εργαστήρι Τέχνης του βιβλίου, στο οποίο φοίτησε με υποτροφία. Από το 1969 ασχολείται συστηματικά με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει γύρω στα 150 βιβλία και έχει τιμηθεί με 4 πανελλήνια βραβεία για την εικονογράφηση (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου)· επίσης συγκαταλέγεται στο Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της IBBY (International Board on Books for Young People). Το 1987 ήταν υποψήφια για το διεθνές Βραβείο Άντερσεν στην εικονογράφηση. Από το 1980, παράλληλα με τη χαρακτική και το βιβλίο, εργάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου ασχολείται με τη ζωγραφική αναπαράσταση του περιβάλλοντος και με το έντυπο υλικό του μουσείου.

Ασπασία Κατσούλη - Συμεώνογλου

Ασπασία Κατσούλη - Συμεώνογλου (Συγγραφέας)

Η Ασπασία Καστούλη γεννήθηκε στα Βάτικα της Λακωνίας. Έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά και Δημόσια Διοίκηση. Υπηρέτησε στη Δημόσια Εκπαίδευση ως δασκάλα, ως διευθύντρια Σχολικής Μονάδας και Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει γράψει τα βιβλία "Εξήντα ζευγάρια μάτια" (Αρμός), "Ο βασιλιάς Κοκαλομύτης" (Περιβολάκι). Έχει δημοσιεύσει άρθρα στον αθηναϊκό τύπο, παραμύθια στο περοδικό Ρόδι, παιδαγωγικές εργασλιες στο "Σχολέιο και σπίτι". Τέλος, έχει λάβει μέρος σε συλλογικές εκδόσεις όπως "Λογοτεχνία στην Κηφισιά", "Αρέσκουσα" κ.ά,
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Διαστάσεις:
29x22
Βάρος:
0.431 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση