Η τεχνική του εικαστικού κοσμήματος και τα μυστικά της
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η τεχνική του εικαστικού κοσμήματος και τα μυστικά της

Αγγελική Βλάχου

60.86€ -10% 54.77€

[...] Το σύγχρονο εικαστικό χειροποίητο κόσμημα έχει άπειρες δυνατότητες υλοποίησης πολλών και διαφορετικών σχεδίων και ιδεών, ποιυ πραγματικά είναι ανεξάντλητες. Στο χειροποίητο κόσμημα τίποτα δεν προέρχεται από καλούπι. Όλα γίνονται από το συνδυασμό συρμάτων και φύλλων μετάλλου. Οι ημιπολύτιμες πέτρες παίζουν μεγάλο διακοσμητικό ρόλο και πολλές φορές πρωταγωνιστικό. Όμως οι βασικές τεχνικές αφορούν στην επεξεργασία των μετάλλων. Τα βασικά μέταλλα που χρησιμοποιούνται είναι το ασήμι, ο αλπακάς, ο μπρούντζος και ο χαλκός. Όλα απαντώνται σε μορφή φύλλων και συρμάτων με διάφορα πάχη και σκληρότητες. Οι κολλήσεις που γίνονται είναι με ειδικά κολλητήρια, μικρό φλόγιστρο και καλάι, το οποίο περιέχει ασήμι και κασσίτερο.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε κοσμήματα που πρώτα θα τα σχεδιάσουμε, θα βγάλουμε τα ειδικά πατρόν τους και έπειτα θα τα υλοποιήσουμε, αλλά και κοσμήματα καθαρού αυτοσχεδιασμού, που συνδυάζοντας τα σύρματα και τα μέταλλα, τις πέτρες και ό,τι άλλο υλικό μας κεντρίζει τη φαντασία, μπορούμε να έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα.
Στο σύγχρονο κόσμημα η φύση είναι μια από τις κυρίαρχες πηγές έμπνευσης αλλά και η γεωμετρία παίζει σημαντικό ρόλο. [...]

Αγγελική Βλάχου

Αγγελική Βλάχου (Συγγραφέας)

Η Αγγελική Βλάχου μεγάλωσε και έζησε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε διακόσμηση εσωτερικού χώρου στη Σχολή Δημητρέλη, αγιογραφία κοντά στον Ιωάννη Χρηστίδη και ελεύθερο σχέδιο στο ατελιέ του Ιωάννη Ξανθόπουλου "Praxis". Από το ΄97 άνοιξε το δικό της ατελιέ εικαστικού κοσμήματος και το 2002 το πρώτο της κατάστημα. Από το 1997 μέχρι και σήμερα, συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έκανε πολλές ατομικές, σε γκαλερί και πνευματικά κέντρα. Το 2002 έκανε μια από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις της στην Εστέπα της Ισπανίας, όπου εκπροσωπούσε το Δήμου του Παλαιού Φαλήρου και την Ελλάδα, ως επιχειρηματίας-γυναίκα και δημιουργός, η οποία έγινε στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο "Woman 21". Δίδαξε το εικαστικό κόσμημα στο Πρότυπο Κέντρο Νεότητας και Εργατικής Εστίας στο Αιγάλεω (1999-2000) και σε σεμινάρια επιδοτούμενα από την ΕΟΚ. Στο Εργαστήρι Τέχνης του Ιωάννη Βοργία έστησε το τμήμα εικαστικού κοσμήματος όπου δίδαξε με επιτυχία (2002-2004) ενώ από το 2004 δημιούργησε τη δική της Σχολή Εικαστικού Κοσμήματος και Αντικειμένου. Οργανώνει και συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις με τους μαθητές της σε γκαλερί και πολιτιστικά κέντρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
147
Διαστάσεις:
23x25
Βάρος:
0.838 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση