Η τέχνη του Latte Art: 65 σχέδια βήμα προς βήμα για να κατανοήσετε την τέχνη του Latte Art
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η τέχνη του Latte Art: 65 σχέδια βήμα προς βήμα για να κατανοήσετε την τέχνη του Latte Art

Φώτης Λέφας

Σοφία Μπικουβαράκη

30.00€

Η τέχνη του Latte Art είναι η τεχνική που εφαρμόζει ο επαγγελματίας Barista (παρασκευαστής καφέ), για να διακοσμήσει περίτεχνα τα ροφήματα που σερβίρει.

Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε από τους "Coffee Lovers Editors & Trainers" με τίτλο "Η Τέχνη του Latte Art". Στόχος του βιβλίου είναι με απλές ερμηνείες, να εξηγήσει βήμα-βήμα, πως επιτυγχάνεται ο σχεδιασμός στα ροφήματα, χρησιμοποιώντας την τεχνική του Latte Art και να συμβάλλει στη δημιουργία και την εξέλιξη μιας νέας διάστασης του Μάρκετινγκ που αφορά τις ανάγκες των σύγχρονων Cafe!

Στο βιβλίο παρουσιάζονται συνολικά 65 Σχέδια κυρίως πρωτότυπα αλλά και κλασικά. Η παρουσίασή τους είναι αρκετά μεθοδική για να κατανοήσει και να εφαρμόσει ο οποιοσδήποτε. Κάθε ένα από τα 65 σχέδια αναλύεται σε 8 βήματα και συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, με την επεξήγησή τους. Επίσης στο εσωτερικό του βιβλίου υπάρχει ένα DVD που συμβάλει να γίνει ακόμη πιο κατανοητή η μέθοδος με την οποία παρασκευάζονται τέτοιου είδους ροφήματα.

Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες Βaristi, ιδιοκτήτες καφετεριών και γενικά σε όσους σχετίζονται με τους χώρους μαζικής εστίασης και επιθυμούν με αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο να μυηθούν στα μυστικά της Τέχνης του Latte Art. Η τεχνική του latte art συνήθως εφαρμόζεται στον cappuccino, στο συγκεκριμένο όμως βιβλίο έχει προσαρμοστεί σε freddo cappuccino, σοκολάτα, στιγμιαίο καφέ, coffee mix και σε πολλά άλλα ζεστά ή παγωμένα ροφήματα αφού στην Ελλάδα καταναλώνονται τέτοιου είδος ροφήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Εκτός από τις πληροφορίες που παρέχει σχετικά με το σχεδιασμό των ροφημάτων, παρέχει πληροφορίες για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία latte art, με την ανάλυση των πρώτων υλών και του εξοπλισμού, την ποιότητά τους, την επεξεργασία τους, αλλά και εξειδικευμένες πληροφορίες που συντελούν στη γνώση, τη χρήση και την αποδοτικότερη εφαρμογή τους.

Φώτης Λέφας

Φώτης Λέφας (Συγγραφέας)

Ο Φώτης Λέφας προσέφερε επί χρόνια στον κόσμο το προϊόν του καφέ ως barista σε διάφορα καταστήματα. Έτσι, διαπίστωσε ότι υπάρχει ένας... μεγάλος θαυμαστός κόσμος γύρω από αυτόν και ένιωσε την πρόκληση να γνωρίσει τα πάντα. Η επαγγελματική του κατάρτιση προέρχεται κυρίως από το εξωτερικό, όπου έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο πλήθος σεμιναρίων, για τις διάφορες μεθόδους εκχύλισης ανά τον κόσμο, cupping, roasting, κ.ά. Από το έτος 2004 ασχολείται με το training επαγγελματιών του χώρου διεξάγοντας σεμινάρια για τον καφέ σε όλη την Ελλάδα, επιπλέον λειτουργεί 2 ½ περίπου χρόνια ένα cafe, το "Cafe da Manha", με έδρα στο κέντρο της Βέροιας. Μαζί με τη Σοφία Μπικουβαράκη, ίδρυσαν τον Ιούνιο του 2007 την εταιρεία "Coffee Lovers Editors & Trainers", με στόχο την επέκταση της δραστηριότητάς τους με αντικείμενο την έρευνα για θέματα του καφέ σε όλο τον κόσμο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Μπικουβαράκη

Σοφία Μπικουβαράκη (Συγγραφέας)

Η Σοφία Μπικουβαράκη σπούδασε οινολογία. Εκτός από τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, ασχολήθηκε με τη διοργάνωση σεμιναρίων γευσιγνωσίας και συμμετείχε σε εκδόσεις οινολογικού περιεχομένου για μερικά χρόνια. Αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για να ασχοληθεί επιτυχώς με τον χώρο του καφέ, διοργανώνοντας σεμινάρια για τον καφέ σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας ως κριτής σε διαγωνισμούς καφέ και ποτού, αρθρογραφώντας σε κλαδικά περιοδικά και δημιουργώντας νέες συνταγές ροφημάτων. Ασχολήθηκε, επίσης, με τις δημόσιες σχέσεις και το marketing εταιρειών καφέ. Τον Ιούνιο του 2007 ίδρυσαν, μαζί με τον Φώτη Λέφα, την εταιρεία "Coffee Lovers, Editors & Trainers".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
160
Διαστάσεις:
27x17
Βάρος:
0.556 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση