Η Σύρος κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και λίγο πριν και λίγο μετά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Σύρος κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και λίγο πριν και λίγο μετά

Βιωματικές παράμετροι

Στέλιος Παπουτσάς

Το τελευταίο καιρό, η εξελισσόμενη ταχύτητα του χρόνου, που θεωρητικά αντιλαμβανόμαστε, μας δημιουργεί το αίσθημα της κάποιας υπέρβασης. Έτσι ο χρόνος του παρελθόντος δείχνει να μένει πίσω, να μην μπορεί να παρακολουθήσει την ταχύτητα του προϊόντος χρόνου.
Σ΄ αυτόν τον χρόνο του παρελθόντος, όπου καταχωρούνται τα βιώματα αυτών που τον έζησαν, γυρίζουμε την σκέψη μας, για να διατηρήσουμε την επαφή μαζί του, φοβούμενοι ότι διαφορετικά χάνοντας αυτή την επικοινωνία, θα μείνει στα αζήτητα. Στρεφόμενοι προς τα εκεί, αγκυροβολούμε, για λίγο, τη μνήμη μας σ΄ ένα νησί.
Κι αυτό, όχι μόνο από κάποια εσωτερική παρόρμηση που συνδέεται με ιδιαίτερες συναισθηματικές καταβολές, αλλά και γιατί, αυτή η θαλασσοβρεγμένη γη, παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες, που εξελισσόμενες, σε διαχρονικά όρια, σε συναρπάζουν. Η Σύρος, με την πολιτεία της Ερμούπολης, μας ελκύει, μας μαγνητίζει, τόσο που αιχμαλωτίζει τη σκέψη μας.
Και εκεί, ανατρέχοντας σε γεγονότα που χαράκτηκαν πάνω της, τα αναγνωρίζεις και τα ξαναζείς, μια και η βιωματική τύχη σου, τα έφερε έτσι, ώστε να έχει γεννηθεί τότε εκεί.

Στέλιος Παπουτσάς (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου. Έζησε τα χρόνια του πολέμου και της ξενικής κατοχής. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες. Υπηρέτησε στο ελληνικό δημόσιο. Δημιούργησε οικογένεια και απογόνους. Αποτυπώνει τον γραπτό λόγο με απλότητα, αντλώντας τους στοχασμούς του από τις πηγές της ψυχής του. Ονειρεύεται, εκφράζεται, ελπίζει.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Σύρος
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
221
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.645 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση