Η συμβουλευτική στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο ρόλος του δασκάλου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η συμβουλευτική στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο ρόλος του δασκάλου

Συλλογικό έργο

Ειρήνη Πολυδώρου

Ηρακλής Αγγελόπουλος

8.50€ -10% 7.65€

Το σχολείο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αυριανού πολίτη και κατ` επέκταση, της κοινωνίας.
Ο σύγχρονος δάσκαλος δεν είναι ο αναμεταδότης γνώσεων αλλά δημιουργός διαδικασιών κριτικής σκέψης, δηλαδή δάσκαλος σύμβουλος.
Η σημασία του Συμβουλευτικού ρόλου του εκπαιδευτικού είναι τεράστια στην ολοκλήρωση και αυτοπραγμάτωση των μαθητών, επειδή είναι αυτός ο οποίος μέσα από την ανθρωπιστική εκπαίδευση θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να γίνουν πλήρως ενεργοποιημένα και ολοκληρωμένα πρόσωπα.
Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να καταδείξει την αναγκαιότητα της εισαγωγής της Συμβουλευτικής στο Δημοτικό σχολείο στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων - σχέσεων μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, προβλημάτων προσαρμογής και προβλημάτων συμπεριφοράς.
Στη συνέχεια σκιαγραφούνται τα προσόντα εκείνα που χαρακτηρίζουν τον εκπαιδευτικό ως φορέα συμβουλευτικής.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Πολυδώρου (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Πολυδώρου αποφοίτησε από το ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1994 (βαθμός Άριστα). Συγχρόνως υπήρξε υπότροφος του Κληροδοτήματος Παπαδάκη του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τα έτη 1992-1994. Το 1998 απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (βαθμός Άριστα) στην κατεύθυνση Διδακτική της Γλώσσας - Λογοτεχνία - Θέατρο και Εκπαίδευση. Υπήρξε υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (κατεύθυνση Διδακτική της Γλώσσας) και πρόσφατα ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή. Έχει υπηρετήσει ως δασκάλα επί 8 σχολικά έτη τόσο στην Ιδιωτική όσο και στη Δημόσια Εκπαίδευση, όπου συνεχίζει το διδακτικό της έργο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηρακλής Αγγελόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Αγγελόπουλος Ηρακλής είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης, της Α.Β.Σ.Θ. και της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε / ΠΕΣΥΠ. Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στην Αχαΐα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής οε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Πολυδώρου (Συγγραφέας)

Η Πολυδώρου Αγγελική είναι απόφοιτη της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών, Νηπιαγωγών Παν/μίου Πατρών, Διδασκαλείου Παν/μίου Ιωαννίνων και της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε / ΠΕΣΥΠ. Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός οτην Αχαΐα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ελληνικά συνέδρια, ενώ εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Λιοναράκης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Αντώνης Λιοναράκης είνα επίκουρος καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στο αντικείμενο της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Έχει διδάξει για πολλά χρόνια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθήνας. Από το 1994 έως το 2000, πρώτα ως μέλος της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής του ΥΠΕ.Π.Θ. για τη δημιουργία Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και αργότερα της Ομάδας Εκτέλεσης Έργου για την ακαδημαϊκή του ανάπτυξη, εργάστηκε για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωσή του. Εισηγητής των βασικών αρχών της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη χώρα μας, έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
109
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.259 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση