Η σύγκρουση των διακριτικών γνωρισμάτων
zoom in
27.00€ -11% 24.03€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789603017493

 • Κατηγορίες:

  Νομική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2003

 • Εκδότης

  Σάκκουλας Εκδόσεις Α.Ε.

Στη σύγχρονη εποχή της ενοποίησης των αγορών και της επιτάχυνσης των συναλλαγών, τα διακριτικά γνωρίσματα (σήμα, επωνυμία, διακριτικός τίτλος κλπ.) έχουν αναχθεί σε στοιχεία που ενσωματώνουν ιδιαίτερα υψηλή οικονομική αξία, καθώς αναπτύσσουν, πέρα από τη διακριτική, και έντονη διαφημιστική λειτουργία.
Tο βιβλίο, με επίκεντρο το φαινόμενο της σύγκρουσης μεταξύ δύο ή περισσότερων διακριτικών ενδείξεων, πραγματεύεται ουσιαστικά το σύνολο των βασικών ζητημάτων του σύγχρονου δικαίου των διακριτικών γνωρισμάτων (έκταση, συστήματα και αξιώσεις προστασίας, κίνδυνος σύγχυσης, αρχή της χρονικής προτεραιότητας και λειτουργία της). Tα σχετικά ζητήματα, που αποτελούν ήδη αντικείμενο του διαρκώς εντεινόμενου ενδιαφέροντος της σύγχρονης νομικής επιστήμης και πράξης, προσεγγίζονται τόσο από δογματική όσο και από πρακτική άποψη, καθώς γίνεται αναφορά σε έννοιες και καταστάσεις, όχι μόνο της νομικής, αλλά και της κοινωνικής καθημερινότητας, όπως η απομίμηση και η παραποίηση σήματος, η σύγκρουση όμοιων ενδείξεων και η επίλυσή της, η αθέμιτη εκμετάλλευση ξένης φήμης, τα διακριτικά γνωρίσματα τοπικής ισχύος, τα σήματα φήμης, τα αμυντικά σήματα, τα σήματα πρόνοιας κλπ. Σε σχέση με την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών, διατυπώνονται στη μελέτη σαφείς και εφαρμόσιμες προτάσεις, ενώ παράλληλα καταγράφονται και αναλύονται οι δυνατότητες έννομης προστασίας των κατά περίπτωση θιγομένων συμφερόντων.
Tο τελευταίο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στην προβληματική της λειτουργίας των διακριτικών γνωρισμάτων στα πλαίσια του Διαδικτύου. Σ` αυτό το πλαίσιο επιχειρείται η νομική αξιολόγηση των "ηλεκτρονικών διευθύνσεων" ("domain names") και διερευνάται η ακριβής νομική τους θέση έναντι των κοινών διακριτικών γνωρισμάτων. Tο βιβλίο περιλαμβάνει πλήρη κατάλογο ελληνικής και αλλοδαπής βιβλιογραφίας και αναλυτικό λημματικό ευρετήριο.

Λάμπρος Ε. Κοτσίρης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τιμολέων Ν. Φουντεδάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
290
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.558 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση