Η προσωπογραφία του ποιμένα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η προσωπογραφία του ποιμένα

Ο Ποιμαντικός Κανόνας του Γρηγορίου Διαλόγου. Προϋποθέσεις, πτυχές και προοπτική της περιγραφής του ποιμένα

Σταυρόπουλος, Γεώργιος Ι.

17.50€ -27% 12.78€
Με τον «Ποιμαντικό Κανόνα», όπως o ίδιος ο Γρηγόριος ο Διάλογος αναφέρει, «ζωγράφισε» την προσωπογραφία «ωραίου ανθρώπου». Πρόκειται δηλαδή για τη σκιαγράφηση του καλού ποιμένα, ο οποίος ξεχωρίζει για την ταπεινοφροσύνη, την αγάπη και κυρίως τη διάκριση που έχει αποκτήσει ως άλλος αββάς.
Τα ευδιάκριτα ασκητικά χαρακτηριστικά της απεικονιζόμενης μορφής συνιστούν την πιο αντιπροσωπευτική ιδιαιτερότητα του «Ποιμαντικού Κανόνα», υπενθυμίζοντας την πολύ βαθιά επιρροή των ασκητικών έργων του Ιωάννη Κασσιανού στη σκέψη του Γρηγορίου.
Σταυρόπουλος, Γεώργιος Ι.

Σταυρόπουλος, Γεώργιος Ι. (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Σταυρόπουλος-Γιουσπάσογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών απ΄ όπου πήρε το πτυχίο του το 1996. Στην ίδια σχολή πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε τιμητική υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το 2004 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 2014 εργάζεται στο Τμήμα Θεολογίας ως λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο "Πατρολογία", εστιάζοντας περισσότερο την προσοχή του στη λατινική χριστιανική γραμματεία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στη μελέτη της χριστολογίας και της μυστικής θεολογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Έτος κυκλοφορίας:
2018
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
378
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.57 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση