Η προσφορά της πολύτεκνης οικογένειας στον Μακεδονικό Αγώνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η προσφορά της πολύτεκνης οικογένειας στον Μακεδονικό Αγώνα

Bιογραφίες πολυτέκνων μακεδονομάχων

Ευαγγελία Κ. Λάππα

17.00€ -10% 15.30€

Μακεδονία μας, από τα αρχαιότατα χρόνια έως και σήμερα, είναι Ελλάδα. Αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο, με κάθε τίμημα. Είναι κομμάτι της Πατρίδας μας, κομμάτι του Ελληνικού Έθνους, που είναι ευλογημένο από τον Θεό και το σκεπάζει η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Γλυκύτατη Παναγία μας.

Στις ημέρες μας, ένας θεσμός που πολεμιέται με κάθε τρόπο, έμμεσα ή άμεσα, είναι ο θεσμός της Πολύτεκνης Οικογένειας. Είναι άλλο ένα μέτωπο που είναι απόλυτη ανάγκη να διαφυλαχθεί. Μην ξεχνάμε  πως όπως σε κάθε αγώνα του Έθνους, έτσι και στον Μακεδονικό, η Ελληνορθόδοξη Πολύτεκνη Οικογένεια αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους ρόλους. Αυτή ήταν που «ανάστησε» ανδρείους αγωνιστές.

Σ’ αυτό το βιβλίο περιλαμβάνονται βιογραφίες 240 Μακεδονομάχων

που ήταν πολύτεκνοι ή παιδιά πολυτέκνων.

Είναι χρέος όλων μας να μνημονεύουμε αυτούς τους ήρωες και τις οικογένειές τους, πολλώ δε μάλλον να τους μιμούμαστε και να τους έχουμε ως παράδειγμα, διότι χωρίς αυτούς η Ελλάδα μας θα ήταν μισή έως και ανύπαρκτη και η Μακεδονία θα ήταν σε σλαβικά ή ακόμη και σε τουρκικά χέρια. «Τιμή ηρώων μίμησις ηρώων».

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.) καθώς και στον Πρόεδρο της Π.Ε.ΦΙ.Π. κ. Ιωάννη Θαλασσινό, που επί σειρά ετών στηρίζουν με κάθε τρόπο την πολύτεκνη και υπερπολύτεκνη οικογένεια. Ένα πραγματικά Χριστιανικό, αλλά κυρίως Εθνικά πολυτιμότατο έργο. Τα συγγραφικά έσοδα του πονήματος αυτού θα δοθούν για την ενίσχυση του θεάρε- στου έργου της Ενώσεως.

Ευαγγελία Κ. Λάππα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
240
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.588 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση