Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789600228588
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο χώρος της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, ιδιαίτερα ευαίσθητος αλλά και δραστήριος στην εποχή μας, απαιτεί νέες προσεγγίσεις, προϋποθέτει πολυδύναμες δεξιότητες, προκειμένου ο χρήστης της `ξένης γλώσσας-πολιτισμού` να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τις επικοινωνιακές ανάγκες, να απαντά στις αυξημένες απαιτήσεις και να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής.
Οι συγγραφείς του βιβλίου πραγματεύονται με κριτικό πνεύμα την προβληματική αυτή βασιζόμενοι στα πορίσματα της έρευνας που διεξήγαγαν και επιχειρούν να συνδέσουν την `Πράξη Λόγου` με τα `Ψηφιακά Περιβάλλοντα` προτείνοντας ενδεικτικές δραστηριότητες προς εφαρμογή.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο καθηγητής Ι. Θ. Μάζης είναι διπλωματούχος Α.Τ. Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Είναι επίσης Δρ. Γεωγράφος/Γεωπολιτικός, ο οποίος ολοκήρωσε τις σπουδές του στην Οικονομική Γεωγραφία με τετραετείς σπουδές στο Ανώτατο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Γεωγραφίας του Universite Aix-Marseille II στο Aix en Provence της Γαλλίας. Είναι εταίρος της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών του Λονδίνου, μέλος της International Society of Intercommunication of New Ideas (U.S.A.), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών-Μουσείο Σολωμού, μέλος της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας, μέλος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας, μέλος του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνωρίσεως Τίτλου Σπουδών Αλλοδαπής (1994-2000), Σύμβουλος Σπουδών της Σχολής Εθνικής Αμύνης, Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο διοικεί για 16 συνεχή έτη, και ex officio μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου επί οκτώ έτη, μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει και οργανώσει πολυάριθμα διεθνή και ελληνικά διεθνολογικά, γεωπολιτικά και γεωγραφικά συνέδρια και έχει ορισθεί ως εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς σε σημαντικές φάσεις του ευρωϊσλαμικού διαλόγου. Το συγγραφικό του έργο καλύπτει τα ειδικά γνωστικά πεδία της Περιφερειακής Ανάπτυξης όπως και της Γεωπολιτικής με ειδίκευση στη Γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής και της Ν/Α Μεσογείου. Είναι ο κατ΄ εξοχήν ειδικός στη Γεωπολιτική του Ισλαμιστικού Κινήματος και των πολιτικο-πολιτισμικών των εκφάνσεων στο διεθνές περιβάλλον.
Ο Παναγιώτης Αρβανίτης είναι επίκουρος καθηγητής στον Τομέα Γλωσσολογίας και Διδακτικής του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Έχει πτυχίο γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΑΠΘ, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διδακτική των Γλωσσών και διδακτορικό δίπλωμα στις Επιστήμες και Τεχνολογίες της Γλώσσας και της Επικοινωνίας από το ΑΠΘ. Το πεδίο έρευνάς του και οι δημοσιεύσεις του εστιάζουν στα αντικείμενα των πολυμεσικών βάσεων δεδομένων για γλωσσικές εφαρμογές, στις πολυμεσικές εφαρμογές διδασκαλίας / εκμάθησης ξένης γλώσσας, καθώς και στην ανάπτυξη πολύγλωσσων ηλεκτρονικών λεξικών και ηλεκτρονικών περιβαλλόντων γλωσσικής διδασκαλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Sorbonne Nouvelle - Paris III, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, Διδακτική των γλωσσών και είναι υπεύθυνη για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών.
Είναι μέλος της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και επιστημονικώς υπεύθυνη για τη γαλλική γλώσσα.
Παράλληλα, συντονίζει τη Θεματική Ενότητα "Η διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση" στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Η έρευνα και οι δημοσιεύσεις της εστιάζουν σε ζητήματα διδακτικής των γλωσσοπολιτισμών, διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, επιμόρφωσης καθηγητών Γαλλικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα