Η ποινική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των ανηλίκων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ποινική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των ανηλίκων

Αγγελική Πιτσελά

68.00€ -10% 61.20€

Η επικαιροποίηση του παρόντος βιβλίου επιβάλλεται λόγω των νομοθετικών αλλαγών αλλά και της εξέλιξης της θεωρίας και της νομολογίας. Στην παρούσα όγδοη έκδοση του βιβλίου «Η ποινική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των ανηλίκων» αντικείμενο συζήτησης αποτελούν οι ουσιώδεις αλλαγές που επήλθαν στους κανόνες του (ουσιαστικού και δικονομικού) ποινικού δικαίου ανηλίκων σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας των ανηλίκων, αλλά και η κατάργηση της στέρησης της ελευθερίας ανηλίκων στο πεδίο του λεγόμενου δικαίου πρόνοιας και αρωγής ανηλίκων (πεδίο πρόληψης του εγκλήματος) με βάση τις διατάξεις του ν. 4322/2015 σε συνδυασμό με εκείνες του ν. 4356/2015.

Περαιτέρω, αντικείμενο συζήτησης αποτελούν οι αλλαγές που επήλθαν στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης σε ανηλίκους με τη θέση σε ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λαμβανομένων υπόψη και των τροποποιήσεων που επήλθαν με τον ν. 4855/2021. Επιπλέον, με τον ν. 4689/2020 (ΦΕΚ Α’ 103/27.5.2020) ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία (ΕΕ) 2016/800 που αφορά τα δικαιώματα των παιδιών που είναι ύποπτοι ή κατηγορούμενοι στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών ή υπόκεινται σε διαδικασία ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Στο πλαίσιο της παρούσας έκδοσης καταβάλλονται προσπάθειες θεωρητικής επεξεργασίας των νέων κανόνων του ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου των ανηλίκων και παρουσίασης της πρακτικής εφαρμογής τους, ενώ παρατηρήσεις συγκριτικού δικαίου συμπληρώνουν όλες τις θεματικές του βιβλίου.

Αγγελική Πιτσελά (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
817
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.65 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση