Η Παλαιά Διαθήκη και η τριαδικότητα του Θεού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Παλαιά Διαθήκη και η τριαδικότητα του Θεού

Η πλειονότητα των θείων προσωπικοτήτων

David L. Cooper

Το βιβλίο τούτο κρίθηκε απαραίτητο, επειδή στις ημέρες μας -ιδιαίτερα στην πατρίδα μας-, εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχει μεγάλη σύγχυση αναφορικά με τα Πρόσωπα της Θεότητας, όπως μας τα αποκαλύπτει η Αγία Γραφή, ο Γραπτός Λόγος του Θεού.
Η Αγία Γραφή, έχει συγκεκριμένη και ξεκάθαρη αποκάλυψη για το πρόσωπο του Θεού, του Τριαδικού Θεού, του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, Τριών Διακεκριμένων Προσώπων, τον Έναν Θεό.
Από το άλλο μέρος, και η Καινή Διαθήκη, ως προς την τριαδικότητα του Θεού, είναι σαφέστατη, και διαυγέστατη, η οποία και μας δίνει σίγουρα στηρίγματα μέσα στα θεία κείμενά της. Επομένως, ακόμα και οι όποιες αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων στο παρελθόν δεν έρχονται παρά με καθυστέρηση και σε δεύτερη μοίρα, όταν επιβεβαιώνουν αυτή την ίδια αλήθεια, την οποία εξαρχής η Βίβλος διακηρύττει περίτρανα. Ούτε, βέβαια, η Τριαδικότητα είναι παρμένη από εξωβιβλικά σχήματα ή συγκροτήματα θρησκειών, όπως, ορισμένοι, θέλουν να υποστηρίξουν!

Σπύρος Φίλος (Μεταφραστής)

Ο Σπύρος Φίλος σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα, με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, στη φιλοσοφία, κοινωνιολογία, θεολογία, ψυχολογία. Πρώην δημόσιος υπάλληλος, διευθυντής στο υπουργείο εξωτερικών, έγγαμος και πατέρας πέντε παιδιών.

David L. Cooper (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
68
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.1 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση