Η ουσία της Γιόγκα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ουσία της Γιόγκα

Η φιλοσοφία και η πρακτική της Γιόγκα από την αρχαία εποχή των Βεδών μέχρι τις μέρες μας

Georg Feuerstein

Jeanine Miller

Ο Γκέοργκ Φοϊερστάιν, ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της Γιόγκα στον κόσμο, και η Ζανίν Μίλερ, που έχει διακριθεί για τα εύστοχα σχόλιά της στη Ριγκβέντα, συνδυάζουν εδώ την πολύτιμη εμπειρία τους, για να προσφέρουν μια βαθύτερη θεώρηση στο θέμα της ανάπτυξης της γιογκικής σκέψης διά μέσου των αιώνων και στην επισήμανση των ομοιοτήτων της με το χριστιανικό μυστικισμό του Μάιστερ Έκχαρτ. Δύο από τις μελέτες - η μία σχετικά με την ουσία της Γιόγκα και η άλλη σχετικά με το νόημα του πόνου στη Γιόγκα - έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους ερευνητές της Γιόγκα, γιατί διασαφηνίζουν τις επικρατούσες παρανοήσεις και παρέχουν ένα ιδεολογικό πλαίσιο για πολλές από τις μελέτες που θα ακολουθήσουν στον τομέα αυτό. Το συγκεκριμένο έργο παρέχει στους νέους αναγνώστες την ευκαιρία να μοιραστούν μερικές από τις σημαντικές αντιλήψεις των συγγραφέων για τη βεντική και την κλασική Γιόγκα, καθώς και τη βαθιά πεποίθησή τους ότι αυτή η αρχαία παράδοση είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την ορθή κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ανδρέας Λυμπερόπουλος (Μεταφραστής)


Georg Feuerstein (Συγγραφέας)

Ο Γκέοργκ Φοϊερστάιν είναι διευθυντής του Κέντρου Γιογκικών Ερευνών της Καλιφόρνια. Έχει γράψει μεταξύ άλλων τα βιβλία: Lucid Waking, The Philosophy of Classical Yoga, The Yoga Sutra of Patanjali, Living Yoga και The Shambhala Encyclopedia of Yoga.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jeanine Miller (Συγγραφέας)

Η Ζανίν Μίλερ υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα σύμβουλος στο Βρετανικό Μουσείο. Τώρα ζει και εργάζεται στη Γαλλία. Είναι συγγραφέας των έργων: The Vedas και The Vision of Cosmic Order in the Vedas.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
294
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.428 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση