Η Ωραία Κοιμωμένη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Ωραία Κοιμωμένη

14.64€ -21% 11.57€

Η ιστορία της ωραίας κοιμωμένης είναι πολύ παλιά. Υπάρχουν εκδοχές της σε πολλές γλώσσες, αλλά αυτή που αγαπήθηκε ίσως περισσότερο απ’ όλες είναι αυτή που έγραψε το δέκατο έβδομο αιώνα ο Σαρλ Περό, με τίτλο «Η ωραία του κοιμισμένου δάσους». Υπάρχει επίσης το φημισμένο μπαλέτο «Η ωραία κοιμωμένη» σε μουσική του Τσαϊκόφσκι. Ένα από τα πράγματα που αγαπώ περισσότερο, γράφοντας καινούριες λέξεις για μια γνωστή σε όλους ιστορία, είναι η δυνατότητα που μου προσφέρει να προσθέσω λίγη μαγεία σ’ ένα παραμύθι που πάντα καταφέρνει να κερδίζει τους ακροατές του. Έχει μια διάχυτη μαγεία, μια όμορφη ηρωίδα, ένα γοητευτικό ήρωα και, πάνω απ’ όλα, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία κάθε παραμυθιού: έναν τρομακτικά κακό χαρακτήρα, στο πρόσωπο της κακόβουλης νεράιδας, στην οποία έχω δώσει το όνομα Σκάρα, που μου φαίνεται αρκούντως σκοτεινό και μοχθηρό. Το καλύτερο πράγμα στο παραμύθι είναι αυτό: όταν ξεκινάμε την ανάγνωση, γνωρίζουμε ήδη ότι θα υπάρξει ένα ευτυχισμένο τέλος, ευτυχισμένο για πάντα.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Μαρία Παπαγιάννη (Μεταφραστής)

Η Μαρία Παπαγιάννη γεννήθηκε το 1964 στη Λάρισα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Ελληνική Φιλολογία. Μετά ήρθε στην Αθήνα κι έκανε διάφορες δουλειές. Δούλεψε ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και περιοδικά.

Adele Geras

Adele Geras (Διασκευαστής)

Η Αντέλ Γκεράς γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 1976 και από τότε έγραψε πολλά μυθιστορήματα για παιδιά και εφήβους. Ζει στο Μάντσεστερ με τον άντρα της και τις δυο της κόρες.

Christian Birmingham (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
62
Διαστάσεις:
27x27
Βάρος:
0.726 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση