Η οικονομία της Βόρειας Ελλάδας μέσα από τις σελίδες της Βιομηχανικής Επιθεώρησης 1955-1984
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η οικονομία της Βόρειας Ελλάδας μέσα από τις σελίδες της Βιομηχανικής Επιθεώρησης 1955-1984

20.00€ -10% 18.00€
Ένα χρόνο μετά την έκδοση του πρώτου τόμου, οι εκδόσεις Κέρκυρα, βασισμένες στο πολύτιμο αρχείο του περιοδικού "Οικονομική Επιθεώρηση" ("Βιομηχανική Επιθεώρηση" ως το 1997) και στο Αρχείο Βοβολίνη, παραδίδουν στο κοινό το δεύτερο τόμο της σειράς ως συμβολή στην προσπάθεια μελέτης των προβλημάτων και της φυσιογνωμίας της Βόρειας Ελλάδας. Ο νέος τόμος καλύπτει την περίοδο 1955-1984. Έχει προηγηθεί ο πρώτος τόμος που καλύπτει την περίοδο 1934-1954. Ακριβώς όπως και ο πρώτος, ο δεύτερος τόμος αποτελείται από δύο ενότητες, που πέρα από το ιστορικό ενδιαφέρον τους είναι χρήσιμες για οποιονδήποτε ασχολείται με ζητήματα εφαρμοσμένης οικονομικής και περιφερειακής πολιτικής. [...] (από το προλογικό σημείωμα)

Ευάγγελος Α. Χεκίμογλου (Επιμέλεια)

Διδάκτωρ οικονομικών επιστημών Α.Π.Θ. Συγγραφέας, αρθρογράφος και επιμελητής εκθέσεων και τηλεοπτικών εκπομπών. Ασχολείται συστηματικά με την κοινωνική και γεωγραφική ιστορία της Θεσσαλονίκης και την φωτογραφική ιστορία του Αγίου Όρους. Για την ιστορική αρθρογραφία του στον Τύπο, έχει τιμηθεί με βραβείο Ιπεκτσί. Εργάστηκε ιδιαίτερα πάνω στην παρουσιάση της φωτογραφίας ως ιστορικού τεκμηρίου, επιμελούμενος εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο κυρίως επιστημονικό έργο του περιλαμβάνονται εξήντα ανακοινώσεις, με θέμα την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, από τα τέλη του 18ου αιώνα μέχρι και το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Γεωργία Μ. Πανσεληνά (Επιμέλεια)

Η Γεωργία Πανσεληνά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) και πήρε το πτυχίο της το 1991. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ζητήματα οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας στη νεότερη Ελλάδα, ενώ έχει ασχοληθεί με θέματα οργάνωσης αρχείων, προστασίας και συντήρησης υλικού. Είναι διευθύντρια στο Αρχείο Βοβολίνη, το οποίο αποτελεί πηγή οικονομικών και πολιτικών τεκμηρίων για την ελληνική ιστορία και αξιοποιείται είτε εκδοτικά είτε διοργανώνοντας ή/και συμμετέχοντας σε εκθέσεις και σε ερευνητικά προγράμματα. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων είτε ως συντάκτρια είτε ως επιμελήτρια/σύμβουλος βιβλίων.

Ευφροσύνη Ρούπα (Επιμέλεια)

Ιστορικός εικαστικών, εφαρμοσμένων τεχνών και σχεδίασης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Μινεσότα. Διπλωματούχος Masters από το τμήμα Design, Housing and Apparel του ίδιου Πανεπιστημίου. Από το 1990 ασχολείται με πρωτογενή έρευνα στους τομείς των εφαρμοσμένων τεχνών και της σχεδίασης. Εκπόνησε έρευνα για την ιστορία της υφαντουργίας στη Θεσσαλονίκη, από την οποία δημοσίευσε το τμήμα που αφορά στην ταπητουργία. Σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Χεκίμογλου, εξέδωσε την ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και του Παπαφείου Ορφανοτροφείου. Σε συνεργασία με τον Γιώργο Παρμενίδη, συνέγραψαν ιστορία του ελληνικού επίπλου (υπό έκδοση από το ΕΜΠ). Διδάσκει την ιστορική εξέλιξη των εικαστικών, των εφαρμοσμένων τεχνών και της σχεδίασης σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
231
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.622 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση