Η νηπιακή ηλικία του ανθρώπου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η νηπιακή ηλικία του ανθρώπου

Κατά τους πατέρες της εκκλησίας και εκκλησιαστικούς συγγραφείς: Θεολογική θεώρηση

Κυριάκος Σ. Σταυριανός

13.44€ -23% 10.35€

Η ροπή του ανθρώπου προς το κακό, τον εμποδίζει να έχει μια σταθερά ανοδική πορεία προς τον Δημιουργό του. Γι` αυτό λοιπόν το λόγο η ηλικία και η σωματική ανάπτυξη του ανθρώπου δεν συμβαδίζουν με την ηθική και πνευματική του ανάπτυξη. Το συγκεκριμένο θέμα συμβάλλει στην προσπάθεια όλων, όσων θέλουν να εγκαταλείψουν την αδιαφορία τους και να ακολουθήσουν την πορεία επιστροφής στον Θεό.
Εξετάζονται ακόμη θέματα που αφορούν στο νηπιοβαπτισμό, στο θάνατο των νηπίων, στα χωρία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, όπου γίνεται αναφορά στα νήπια και στη νηπιότητα του ανθρώπου, καθώς και στη διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών από τους γονείς, με βάση την Ορθόδοξη Πατερική διδασκαλία. Ενδιαφέρει τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους Ιερείς, κάθε συνειδητοποιημένο Χριστιανό, όσους έχουν πνευματικές αναζητήσεις, αλλά και όσους επιθυμούν να ενσωματωθούν στο σύνολο των μελών της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κυριάκος Σ. Σταυριανός (Συγγραφέας)

Ο Κυριάκος Σ. Σταυριανός είναι επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
189
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.238 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση