Η μυστική διδασκαλία
zoom in
25.00€ -10% 22.50€

Πρόκειται για το τριακοστό δεύτερο έργο του Δασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή. Είναι τρίτομο και ο τρίτος τόμος του εκδόθηκε το 1994.
Ο τρίτος τόμος της Μυστικής Διδασκαλίας είναι το τελευταίο ολοκληρωμένο έργο (σε μορφή βιβλίου) του Μαργιωρή. Γράφηκε και παραδόθηκε ολοκληρωμένος για έκδοση κατά το διάστημα Φεβρουαρίου - Απριλίου 1993, από τον ίδιο τον συγγραφέα Νικόλαο Α. Μαργιωρή στον μαθητή του Ηλία Λ. Κατσιάμπα, εκδότη της καθημερινής εφημερίδας των Τρικάλων β€œΗ ΕΡΕΥΝΑ”.
Μετά την μετάσταση του συγγραφέα Νικολάου Α. Μαργιωρή στις 6-5-1993 συνεχίστηκε το έργο της έκδοσης του Γ΄ τόμου υπό την επίβλεψη των κληρονόμων του συγγραφέα, Καλλιόπης και Ανδρέα Μαργιωρή, αλλά και με την θερμή υποστήριξη των μαθητών του Ομακοείου Αθηνών, του οποίου ιδρυτής ήταν ο Νικόλαος Α. Μαργιωρής, του Ομακοείου Λαμίας και του Ομακοείου Τρικάλων.
Ο τρίτος τόμος περιέχει την ανάλυση της Μυστικής Ζωής και Μυστικής Ανάβασης, μεγάλων και μεγίστων όντων της ανθρωπότητας, της Ινδικής Φιλοσοφίας, της ελληνικής φυλής και της Χριστιανικής Θρησκείας.
Σκοπός του συγγραφέα είναι να διαφωτισθεί απόλυτα ο αναγνώστης του πάνω στις μεθόδους ανάβασης προς την υπερτελειότητα των εξαιρετικών ψυχών της ανθρωπότητας, που γνώρισαν την υπερτελειότητα, τον Πλάστη πάντων και Θεό και φωτίστηκαν αυτόματα από την επαφή αυτή και έγιναν κήρυκες της ορθής και αληθινής και εσώτερης ΣΟΦΙΑΣ, που σκιά της πενιχρή και μισοσκότεινη είναι η ανθρώπινη σοφία, γιʼ αυτήν που κόπτονται οι σχολαστικοί, οι ορθολογιστές και οι διανοητές και επιστήμονες, κατέχοντες ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΫΛΗΣ και όχι το πνεύμα που ζωογονεί (τον ζώντα άρτο).
Παρέχονται ακριβείς πληροφορίες για την πραγματικότητα της Μεταφυσικής και ιδιαίτερα του μεγίστου και αξιολογότερου μέρους της, του Μυστικισμού, που τόσο έχει παρεξηγηθεί και τόσο άσχημα και άπρεπα έχει χρησιμοποιηθεί η λέξη αυτή, από τους μη γνωρίζοντες σωστά τα εσωτερικά πράγματα.
Όπως περιγράφεται σʼ αυτό όλη η Εσωπανεπιστήμη, η Μεταφυσική ή Εσωτερισμός, χωρίζεται σε δύο μεγάλα μέρη, την Αποκρυφολογία και τον Μυστικισμό. Η μεν Αποκρυφολογία ασχολείται με τους κόσμους και τα όντα που κατοικούν στις άπειρες διαστάσεις, αυτές που η ποικιλία τους εξαρτάται από το πόσο κοντά στην έδρα του Πλάστη τους βρίσκονται. Όσο ξεμακραίνουν, τόσο πολλαπλασιάζονται τα είδη τους, γιατί διαφοροποιούνται από την απομάκρυνσή τους από την Πνευματική Εστία.
Η ψυχοπνευματική ανθρώπινη ύπαρξη προσπαθεί να διερευνήσει τα μυστήρια των άπειρων αυτών κόσμων και όντων και χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό την υπερεπιστήμη ή την β€œΠρώτη των Επιστημών” την Αποκρυφολογία. Αυτή είναι ο ένας κλάδος της Μεταφυσικής.
Αντίθετα ο άλλος κλάδος της Μεταφυσικής είναι ο Μυστικισμός, που σαν μοναδικό του σκοπό έχει να ενώσει τον άνθρωπο ενόσω ακόμα ζει εδώ κάτω στη γη, με φυσικό σώμα και αισθήσεις, με τον Πατέρα και Πλάστη Του και Δημιουργό Του και Θεό Του.
Αυτή η προσπάθεια του εξαιρετικού συνανθρώπου είναι δύσκολη πολύ και αξιοθαύμαστη και υποχρεώνει το θνητό που την αποζητεί, να ανεβεί τα απαραίτητα πνευματοσκαλοπάτια και να εξομοιωθεί με τον Πλάστη - Πατέρα - Θεό, γενόμενος σιγά σιγά τέλειος και τελειότερος και τελειότατος, ώσπου να μοιάσει του Θεού, του Γιου Του, του Χριστού, ενστερνιζόμενος το ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ. Να ο σκοπός του Τρίτομου αυτού έργου της Μυστικής Διδασκαλίας.

Βλέπε και τις περιλήψεις των άλλων δύο τόμων.

Νικόλαος Α. Μαργιωρής

Νικόλαος Α. Μαργιωρής (Συγγραφέας)

Ο σύγχρονος φιλόσοφος και πνευματικός δάσκαλος Νικόλαος Ν. Μαργιωρής (1913-1993) υπήρξε μία σύγχρονη πνευματική μορφή. Δίδαξε ακατάπαυστα επί σειρά δεκαετιών ενώ συνέγραψε πλείστα μεταφυσικά και πρακτικά συγγράμματα μεταξύ των οποίων: "Γένεση και θάνατος των κόσμων", "Μεταθανάτια ζωή", "Χριστοκεντρικός και χριστοκρατικός μυστικισμός", "Πατάτιος ο ταπεινός", "Η θειουργία διδάσκει τον αιώνιο δρόμο της ψυχής", "Δίτομη μεταφυσική εγκυκλοπαίδεια", "Μυστική διδασκαλία" (τρεις τόμοι), "Δραβίδες οι πρόγονοι των Ελλήνων", "Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία", "Αποσυμβολισμός της ελληνικής μυθολογίας", κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
3 από 3
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
379
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
1.144 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση