Η μη λεκτική επικοινωνία στο νηπιαγωγείο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η μη λεκτική επικοινωνία στο νηπιαγωγείο

Νικήτας Ε. Πολεμικός

Αναστάσιος Κοντάκος

(. . .) Η συντριπτική πλειοψηφία των ερεθισμάτων που δεχόμαστε είναι μη λεκτικής φύσης. Παντού και πάντοτε επικοινωνούμε με το περιβάλλον μας, με αυτούς που με κάποιον τρόπο μας περιβάλλουν. Το σώμα, ως πομπός και δέκτης, αποτελεί το πρωταρχικό μέσο με το οποίο γίνεται δυνατή η μετάδοση και η πρόσληψη κάθε είδους πληροφοριών. Η μη λεκτική πτυχή της επικοινωνίας όμως παραμένει κατά τη διδασκαλία μια παραμελημένη δεξιότητα, μια ανεκμετάλλευτη δυνατότητα, αφού στις σπουδές και στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών δε γίνεται καμία προσπάθεια συστηματικής αναβάθμισή της. Για το λόγο αυτό σ’ αυτή τη μελέτη στρέφουμε την προσοχή μας στη μη λεκτική επικοινωνία στον τόσο ευαίσθητο και συνάμα παραμελημένο παιδαγωγικό χώρο του νηπιαγωγείου, με δεδομένο ότι ο ρόλος τον οποίο διαδραματίζει κατά την παιδαγωγική και μαθησιακή διαδικασία είναι καταλυτικός.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νικήτας Ε. Πολεμικός (Συγγραφέας)

Ο Νικήτας Πολεμικός αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου (1968). Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Β. Κολοράντο (πτυχίο Bachelor, 1972 και μεταπτυχιακό δίπλωμα Master, 1973), και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης απ΄ όπου πήρε και το διδακτορικό του (1983). Είναι Αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος Κοντάκος (Συγγραφέας)

Ο Αναστάσιος Κοντάκος αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης το 1981 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία. Το 1987 απέκτησε τον τίτλο "Magister der Padagogik und der Philosophie" από το Institut fur Philosophie, Padagogik und Psychologie της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στουτγάρδης. Το 1992 πήρε το διδακτορικό του (Dr.Phil.) από το ίδιο πανεπιστήμιο, στο οποίο και δίδαξε από το 1988 έως το 1994. Από το 1992 έως το 1994 διετέλεσε συντονιστής του "Διεθνούς και Διαπολιτισμικού Τομέα" του Λαϊκού Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης (vhs). Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου διδάσκει από το 1998 ως Επίκουρος καθηγητής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
223
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.343 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση